Trend sau stil personal?


Totul a inceput de la materialul textil. Denim-ul a aparut pentru prima data in secolul al XVI-lea, in orasul francez Nimesunde.

La scurt timp dupa aparitia noului material textil, panza denim a devenit o productie italiana comercializata in portul Genova pentru marinari multumita rezistentei sporite.

In zilele noastre nu poti pasi afara fara sa vezi o persoana purtand blugi. Stiati ca singura perioada cand a fost oprita productia de blugi a fost in al doilea razboi mondial? Acestia erau produsi doar pentru soldatii americani ca uniforma pentru timpul liber.

Din acel moment pana in zilele noastre blugii denim au fost modificati in mai multe tipuri in functie de talie, aspect, etc.

Kate Moss, de exemplu, a adus in anul 2006 atentia catre blugii skinny (inevitabil o imbracaminte de care m-as fi bucurat enorm pana in clasa a IX-a cand inca as fi intrat in ei).
Nu voi uita niciodata prima pereche denim care mi-a intrat la corason. Eram in clasa a 8-a si pentru prima data puteam alege eu ce doresc sa port pentru ca parintii mei considerasera ca sunt destul de mare si trebuie sa imi creez propriul stil.

Atunci am ales pentru prima si ultima data o pereche denim baggy evazati de o culoare gri metalizat usor lucios pe care ii asortam cu un lant argintiu lung de jumatate de metru. Ii purtam zilnic cu mare mandrie si chiar simteam ca ma reprezinta.

Pentru ca traiam intr-o alta perioada, intr-o zi nefasta, cand m-am impiedicat si pantalonii s-au rupt in genunchi a trebuit sa ii arunc la gunoi.

Traiam intr-o alta perioada, nu urmaream un trend folosind acei pantaloni si nici nu mi-as fi dorit altfel.

Nu pot intelege moda curenta a blugilor taiati. ca model. Personal, in momentul in care o pereche de blugi cedeaza la genunchi ii scurtez si ii fac pantaloni scurti dar, chiar mi-ar fi jena sa umblu cu o pereche denim taiati de parca nu castig suficient sau nu imi dau parintii destui bani pentru a nu umbla cu blugii rupti.

La munca, port aproape zilnic jeansi pentru ca sunt rezistenti, se murdaresc greu si sunt confortabili.

Stilul personal m-a impins catre denim cu acea pereche de blugi si tot stilul personal m-a impulsionat sa port o vara intreaga o geaca denim bleumarin-deschis. O purtam intotdeauna peste tricou, mai mult pentru aspect si pentru a avea ceva pe spate, decat pentru confortul termic.

Acum, geaca s-a ingalbenit la gat si caut una noua care sa imi ofere aspectul relaxant de „bad boy” pe care mi-l doresc.

 

Voi intelegeti acest trend cu pantalonii taiati, pe care eu nu reusesc sa il deslusesc?

Iubita mea, cand ii dau o pereche de blugi rupti o face geanta.

Ce altceva mai faceti din blugii rupti?

Acest articol a fost redactat pentru Superblog 2016.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *