Lupul cu Sergiu Nicolaescu mai slab decat Twilight


20.09.2013-noaptea. Am ajuns la un eveniment care anul trecut mi-a facut nespusa placere.

Cum s-a procedat… Se iau 4 bucati de persoane cu dor de filme si se iese din casa. Nici ca se poate mai simplu.
Evenimentul il recomand oricui. 

 Lista de filme propuse anual este destul de variata si poate contine surprize pentru oricine. Personal voi merge si anul urmator din pura placere si curiozitate.

Accidental am nimerit la un film de care am fost complet dezamagit.
Ultimul film in care a jucat marele maestru Sergiu Nicolaescu se numeste „Lupu” si va avea premiera in data de 4 Octombrie 2013.
Chiar daca nu sunt innebunit dupa filmele romanesti, au fost destule care mi-au facut placere. Spre exemplu, anul trecut, la acest eveniment am vizionat „Despre oameni si melci” care mi sa parut bun in esenta. Povestea este frumoasa si chiar a scos destule rasete din mine.
Acum sa ne intoarcem la experienta mea din anul acesta.

Ajuns la Cinema Studio, am luat bilete, am asteptat frumos, atmosfera a fost la fel de agitata ca si anul trecut. Sala a fost din nou plina. Am putea spune ca anul trecut a fost garantat un succes.
Am intrat in sala, ne-am plasat posterioarele frumos si …hai cu filmul.

Initial ne-a fost transmis un mic anunt care sa multumeasca persoanelor din sala pentru prezenta si care anunta filmul(foarte frumos din partea organizatorilor), dar, in continuare, filmul a fost cat se poate de frustrant.

Inceputul a surprins un FUNDal destul de interesant despre viata unui baiat de 16 ani, Lupu.
Povestea chiar ar putea avea cu ce sa impresioneze daca ar fi fost realizata putin diferit tranzitia intre actiune si ce isi aminteste Lupu.  Initial aflam ca tatal sau decedase de doi ani…ca dupa sa apara din senin intr-o camera anexa …”ala negru de respira greu….era ta-su, ma…!!!”
Replicile sunt foarte scurte si rare(mai bine il faceau film mut, lucru care mi-a adus aminte de Honest Trailer la filmul Twilight- un intreg film realizat din priviri).
Se poate observa ca actorii au potential, chiar destul de mare, dar nu au fost pusi in evidenta destul.

Am avut multe momente cand m-am gandit sa parasesc sala. Chiar am vrut din toata inima sa inteleg acest film. Am zis de la inceput…ok…hai sa fiu open-minded, dar filmul chiar nu m-a prea ajutat.

Mi-a placut putin partea in care Lupu vine pe scari si da de batran(Sergiu Nicolaescu) in discutii cu politia „Sotia mea sa dus doar sa ia niste paine…” – Moment in care cei doi politisti se gandesc ca este senil si ca sotia este moarta de 2 ani. Lupu se retrage subtil pe scari si dupa ce se intoarte, de cine da?…de sotia batranului are venise de la paine si il roaga sa o ajute ca a obosit. Doamna pica pe scari si apoi,de nicaieri, apare Clara – fata de care este Lupu indragostit- deschide usa de la lift si il intreaba daca coboara. Saritura dintre scene m-a bagat in ceata. Dupa cum am mentionat mai sus, tranzitia intre ce isi aminteste Lupu si ce se intampla nu a fost realizata chiar atat de bine.

Au fost destule cadre interioare filmate din unghiul perfect dar… nimic mai mult. „Lupu” ramane un film pe care personal nu as vrea sa il revad.
Totusi, va provoc sa intelegeti acest film. Cel care va reusi sa faca asta va primi un palmclap din partea mea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *