TOP 3 THINGS Morosanu Teodor Marian WOULD COOK or wish to cook so he can eat 3


Salutari blogosferice cititorule curios.
In aceasta seara divina te voi introduce in lumea mancarilor, sau mai exact, in lumea mancarilor pe care le fac sau doresc sa le fac in viitorul apropiat si care este cel mai util lucru de care as avea nevoie in bucatarie.

TOP 3 THINGS Morosanu Teodor Marian WOULD COOK
or wish to cook just so he can eat

NUMBER 3:
Ciorba de miel

Ahh, ciorba de miel cum face bunica mea, Irina, nu am mai gasit pe nicaieri. De fiecare data reuseste sa potriveasca ciorba sa fie exact cat de acra trebuie, carnea sa fie frageda sa te bucuri de fiecare inghititura si intotdeauna a pus destul orez. In opinia mea o ciroba de miel care are gust bun, dar nu are destul orez, este o ciorba pacatoasa.

Ciorba de miel
Ingrediente:
cap si maruntaie de miel, morcov si patrunjel cca 250 g, o ceapa de marime mijlocie, o lingura
orez, bors, zeama sau sare de lamiie sau otet, un galbenus, 100 ml smantana sau iaurt, sare,
tarhon, leustean.
Mod de preparare:
Pentru o ciorba de 3-4 l, este suficient capul, daca acesta este intreg, cu putin gat si capetele
osoase ale pulpelor,sau circa 1/2 kg alta carne cu mai mult os (piept). Capul intreg cu 1/3 din
git, plus capetele osoase ale pulpelor se pun intr-o oala cu 2 l apa rece si se lasa la o parte 15
minute, ca sa se dizolve substantele hranitoare care vor da gust si aroma ciorbei. In acest timp,
zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 minute, cu 2 linguri de
untdelemn, intr-o oala de 5-6 l, amestecand mereu; apoi se adauga carnea cu apa in care a stat
si o lingurita de sare. Se firbe 50-60 minute; se adauga apoi orezul, se amesteca bine ca sa nu
se lipeasca de fundul oalei si se lasa sa fiarba inca 20 minute. Se acreste, dupa gust, cu bors
sau cu alta substanta acra, completand lichidul pina la circa 3 l sau mai mult, daca ciorba este
prea deasa, lasind sa mai fiarba citeva clocote. Carnea se scoate de pe oase si se adauga in
ciorba. Pentru aroma este indicat tarhonul, sau leusteanul.
Cind este complet gata, se mai sareaza dupa gust. Daca se pregateste ciorba in cantitate mai
mare se pun si maruntaie. Plaminii se taie bucati cat se poate de mici ,rinichiul se taie in
bucatele, ca sa poata intra apa in canale si sa le spele bine. Ficatul se taie in bucati mici si se
adauga in ciorba, cind toate sint fierte (se fierbe numai 5 minute, ca sa nu se intareasca). Din
cap si maruntaie, se pot pregati circa 8 l ciorba; se maresc cantitatile celorlalte ingrediente
proportional cu cantitatea de ciorba, procedand exact ca mai sus.

NUMBER 2:
Lasagna

Garfield m-a determinat sa incerc pentru prima data aceasta mancare satioasa si nu am fost dezamagit deloc.
La urma urmei nu degeaba spune Garfield: „Once again saved by the miracle called Lasagna”.
Sunt sigur ca ce am mancat eu este totusi inferior calitativ fata de ce se gaseste prin America, dar… daca imi place, de ce sa ma judeci?
Pentru gurmanzii de voi nu voi spune reteta pentru Lasagna dar, o sa va las cu un filmulet pentru o bomba calorica si in acelasi timp o bomba pentru papilele gustative.
Florine, daca vezi asta, mai uite-te odata :))  

And, NUMBER 1 of the THINGS MOROSANU TEODOR MARIAN would cook or wish to cook so he can eat is…

PRAJITURA ZI SI NOAPTE

De cand eram mic mi-a placut aceasta prajitura si pana in ziua aceasta regret ca nu stiu sa o fac.
In Cernavoda aveam plita si cuptorul electrice, incorporabile, dar isi faceau treaba intr-un mod genial.
Pe langa avantajul elegantei si usurintei cu care se curata cuptoarele incorporabile sunt intr-adevar eficiente daca nu te intereseaza consumul electric.Nu voi uita niciodata cum la prima muscatura din aceasta prajitura delicioasa simti initial stratul superior, pufos si in acelasi timp dulce cu un gust intre bezea si crema de zahar ars si la jumatatea ei dai de blatul asemanator negresei. Simplul miros al acestei prajituri mi-ar distrage atentia de la orice activitate.
Tin sa multumesc internetului pentru sursa de informatii inepuizabile.
Aceasta este reteta pentru prajitura:

Ingrediente Prajitura Zi si Noapte

Blat: 5  oua, 120 gr faina, 30 gr cacao,  1/2 plic praf de copt, 30 ml apa rece, 100 gr zahar, 1 plic zahar vanilat.
Crema: 3 oua, 100 gr zahar, 150 ml lapte, vanilie, 10 gr gelatina, 500 gr frisca, 2 lingurite esenta de rom.
Sirop de rom – 100 ml
Decor: nuca de cocos macinata.

Preparare Prajitura Zi si Noapte

  1. Albusurile se bat spuma cu zahar, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare, vanilie si apa. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu galbenusurile mixate. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si cacao. Compozitia obtinuta se pune intr-o tava (dimensiune 20×30)  tapetata  cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit. Se lasa la copt cca 20 min, pana la proba prin apasare – sa isi revina la forma initiala. Se lasa sa se racesca complet.
  2. Intr-o cratita punem gelatina inmuiata in lapte rece, zaharul, ouale si amestecam. Se pune cratita pe Baine-Marie, amestecand din cand in cand. Cand s-a ingrosat se ia de pe baia de abur si o lasam la racit. Cand crema s-a racit se adauga frisca batuta, esenta de rom si vanilie. Se mixeaza pana obtinem o compozitie omogena.
  3. In tava in care am compt blatul se adauga folie alimentara, stropim cu sirop apoi adaugam blatul. Se stropeste blatul cu restul de sirop apoi se adauga crema. Se intinde uniform, se trece furculita prin crema usor, astfel incat sa oferim prajiturii un decor. Se presara nuca de cocos si se introduce la rece pentru min 3 ore.
  4. Se scoate cu grija din tava si se portioneaza.

Se serveste rece, se pastreaza la frigider maxim 24 ore.

Acum, ca stau sa ma gandesc bine, imi mai lipseste un singur lucru in bucatarie pentru a ma apuca de lucru, o masina de spalat vase.

Cea mai mare problema dupa cateva ore de gatit o reprezinta spalatul vaselor. Nimeni nu se ofera pentru aceasta sarcina, nimanui nu ii face placere.
Sunt decis sa verific cateva oferte pentru a rezolva aceasta situatie.

Aceasta Leapsa este pentru toata lumea.

Acest articol a fost realizat pentru Superblog 2013.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 gânduri despre “TOP 3 THINGS Morosanu Teodor Marian WOULD COOK or wish to cook so he can eat