Escape Room 11 ENTRAPMENT 2


Sau…cum sa nu scapi din lumea imaginara in care Hercule Poirot a disparut. Chiar si tie ti s-ar putea intampla acelasi lucru.

Pentru persoanele care nu au habar cine este Hercule Poirot tin sa va mentionez urmatoarele;

-nu este vorba despre zeul grecesc Hercule!
-Hercule este detectiv, nu zeu, nici semi-zeu
-Poirot este un personaj fictional creat de catre Agatha Cristie pentru rolul de detectiv al cartilor sale
-Poirot nu este doar un detectiv fictiv Belgian, el este cel de-al doilea personaj, ca importanta, fiind prezent in peste 30 de romane si peste 50 de povestiri politiste.
-Intreaga viata a lui Hercule Poirot in Anglia este povestita prin romanele scriitoarei Agatha Christie, incepand cu „Misterioasa Afacere de la Styles” (in care detectivul este un refugiat care sta la Styles) si terminand cu „Draperia” (in care se intoarce in vizita la Styles inainte de moarte). Intre ele, unele romane povestesc si cazurile rezolvate de Poirot in afara Anglei, precum celebrul „Crima din Orient Express”.
La publicarea acestui ultim roman, „Draperia”, Poirot a devenit singurul personaj fictiv care a primit vreodat? un necrolog (în New York Times: 6 august, 1975 „Hercule Poirot, celebrul detectiv belgian, a murit.”)

Asa ca, hai sa pornim impreuna pe urmele lui Hercule Poirot si sa descoperim ce s-a intamplat cu el in trenul Orient Express in urma opririi sale in gara din Bucuresti.

Vestea buna este ca nu suntem limitati in aceasta aventura de spatiul imaginar. Entrapment a reusit sa aduca atmosfera secolului XX si imaginea compartimentului din trenul „Orient Express” in care Hercule Poirot a disparut.

Camera „The Poirot Investigation” are o dificultate mare si o recomand doar persoanelor experimentate.

Eschipa „Big Six”: Mois,  Andreea, Raluca, Eugen, Emil si Ramona

Aspecte interesante:

-Camera nu iti ofera foarte multe puncte de plecare si sunt sigur ca vei solicita indicii
-O situatie mai atipica, primele doua indicii sunt gratuite. Mai poti solicita ulterior inca doua indicii contra cost, 5 lei/indiciu.
-Camera nu necesita cunostiinte speciale pentru a fi parcursa
-Chiar daca totul pare simplu, lucrurile nu sunt ceea ce par
-Trenul Orient Express nu il gasiti in Gara de Nord ci pe strada Sevastopol la numarul 6.

Gazdele noastre, Entrapment, pot fi gasite si pe facebook aici.

Curiozitate (intrebare pentru momentul de dupa parcurgerea camerei):
Cat de rapid ai dat autograful?
Astept raspunsul in comentariile articolului.  Pana atunci, iti urez evadari placute in continuare!


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 gânduri despre “Escape Room 11 ENTRAPMENT

 • Kage

  Asadar:
  1. conform DEX, fictional se poate traduce ca fiind ceve bazat pe fictiune. Prin urmare, pt ca Hercule Poirot este un personaj fictiv, nu fictional.
  2. Hercule, cel din mitologia greceasca, era un SEMI-zeu (fiind fiul lui Zeus, zeul zeilor, si al Alcmenei, o muritoare)
  3. In ”Misterioasa afacere de la Styles”, Poirot este, intradevar, un refugiat care locuieste in Styles. Problema este ca titlul se refera la domeniul Styles, al raposatei Emily Styles, pe cand Poirot locuieste in satul de langa domeniu, Styles St. Mary.
  4. In ultima carte din seria Poirot, ”Cortina” (in ideea conform careia viata lui Poirot se incheie cu o lasare de cortina, fara nicio legatura cu vreo draperie), acesta alege, de buna voie, sa moara in acelasi loc in care si-a inceput cariera pe taram britanic.
  5. Agatha Christie a creat doua personaje pe profil de detectiv, Hercule Poirot si Miss Marple. Dintre acestea, Poirot este de departe personajul principal al autoarei, aparand in peste 45 de lucrari (comparativ cu cele aproape 20 ale lui Domnisoarei Marple).