Impresii despre primele trei zile Anim’est 2015


 tim

Impresii despre primele trei zile Anim’est 2015

Anul acesta Anim’est a reusit sa imi improspateze starea de bine.
Deschiderea festivalului a fost extrem de apreciată, in special de persoanele care îndrăgesc muzica de vioara si pe marele maestru Balanescu.

Abia ajuns la Cinema Studio am intrat instantaneu in ritmul agitat al festivalului aflat la a zecea editie aniversară.

Am fugit pana la bancul de presa special pentru a ridica legitimatia unde am intalnit directorul festivalului responsabil de selectia filmelor, Mitrix.

In urmatorul moment am realizat ca nu am primit obiectul mult visat din partea firmei Grupama, sponsor Anim’est si anume, Ciocanul lui Thor.

Filmul din deschiderea festivalului, Muntele Magic, a fost foarte frumos realizat si il recomand cu încredere pentru pasionații de animatii. Dar, oboseala isi spune cuvantul si a trebuit să renunţ la petrecerea de dupa deschidere care a avut loc in noua locatie Anim’est, Journey Pub.

Weekendul a fost de vis si sunt sigur ca cei mici nu sunt singurii care au apreciat filmele si scurtmetrajele proiectate.

Personal, ma declar extrem de multumit de urmatoarele pelicule:

-Hocus Pocus, Alfie Atkins, film Norvegian din anul 2013, regizat de Torill Kove, spune povestea micutului Alfie si aventurile sale sociale pe parcursul eforturilor sale de a obtine un catelus.

-Sectiunile de scurtmetraje ” Animash” din care trebuie să mentionez :
– Shoot, scurtmetraj Irlanda, 2014, frumos animat si cu o actiune amuzanta multumită porumbelului
-Dl. Miguel , Spania, 2014, cu un mesaj scurt si la subiect care te pune pe gânduri

– Nori lucrati manual, Rusia, 2015, un film care a reusit sa ma atingă la inima cu povestea sa
– Kupava , Rusia, 2015, o animare superba realizata manual in stilul clasic rusesc care nu a reusit sa ma impresioneze din punct de vedere al povestii dar, merita vazut doar pentru partea vizuală18e7ec9cea43f259bf0590aecc3f8d95f7c2e566
– Miss&Gruba , Brazilia, 2015, o animatie drăguță si destul de modern realizata care transpune în imagini mesajul ” Daca exista dragoste intotdeauna exista o solutie!”
– Jean-Michel, renul canadian, colaborare între Franta si Belgia care demonstreaza ca si in regnul animal pot exista super eroi

– Filmul Oblio, care pe scurt l-as caracteriza ca „A movie with a point.”

Ziua de duminica a fost special rezervată pentru un „creme a la creme”, primul scurtmetraj romanesc SF realizat in anul 1984 conceput de Victor Antonescu despre care doresc să vă oferă mai multe detalii intr-un articol ulterior.

Astazi, in cea de-a patra zi de vizionari va recomand seria de scurtmetraje Cartoon D’or 2015 la Cinema Elvire Popesco, scurtmetrajele Animash 3, la Cinema Studio si Povestea printesei Kaguya, un film japonez unde garantat ma veti intalni. Povestea printesei Kaguya ruleaza astazi la ora 20:00 in Cinematograful Elvire Popesco

Intre timp am de condus asa ca va urez salutări cinefile tuturor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *