Pe petale de trandafiri


Astazi mai trece o luna. Ai auzit bine, astazi, in noaptea dintre 11 si 12 Noiembrie, mai trece o luna de cand Vrajitoarea si-a facut culcus in inima mea. Astazi, sau …maine, mai bine spus, implinim 2 ani si 9 luni de cand am decis sa devenim un cuplu. Sau…mai bine spus, de cand eu am intrebat-o si ea a raspuns da. Acum 2 ani si aproximativ noua luni i-am facut cadou prima floare.

Eu ma consider un barbat simplu. Prima floare catre o domnisoara sau o doamna este in general vechiul si elegantul trandafir. La fel a primit si Andreea prima floare din partea mea, un trandafir rosu care sa ii spuna ca imi place de ea, ca o doresc si ca vreau sa o cunosc cat de bine imi va permite. 488029_586294554731298_1674547061_n

A trecut un an, au trecut doi si Vrajitoarea mea se intreba de ce ii cumpar tot trandafir cand stiu care sunt florile ei preferare…pentru ca o iubesc la fel de patimas ca in primul an impreuna cu ea si pentru ca o doresc la fel de mult ca la inceput.

De ce trandafir? Pentru ca:

1- pentru mine aceasta este o floare eleganta si destul de accesibila incat sa nu iti vinzi telefonul pentru un buchet intreg.

2- trandafirul poate spune 1000 de cuvinte in functie de situatie, context si destinatarul cadoului;

De exemplu: Un trandafir rosu simbolizeaza intotdeauna o pasiune, o inflacarare interioara launtrica si o dorinta apriga fata de persoana caruia ii este destinat. Ca un simbol al iubirii eterne si romantice, trandafirul rosu, este perfect pentru a-l trimite cuiva pe care il iubesti de trei zile sau de 30 de ani – este la fel de eficient pentru o iubire noua cat si pentru o lunga si durabila poveste de dragoste.

Un trandafir alb poate simboliza atat puritate cat si sinceritate, Culoarea alba a trandafirului inspirand respectul si onoarea fata de o persoana cu adevarat speciala. Pana in acest moment (din cat ma duce memoria) am dus doar de doua ori trandafiri albi.

Un trandafir mov …poate fi perfect dar, inca nu am gasit un astfel de trandafir de cumparat. Va garantez, am vandut aranjamente florale online. 221100_4

Trandafirul portocaliu am auzit ca este ideal in cazul in care suntem fascinati de persoana ce urmeaza sa-l primeasca dar nu l-as recomanda decat in combinatie cu alte culori.

Culorile florilor pot spune 1000 de cuvinte dar, am preferat intotdeauna ca floarea sa nu vina singura. Uneori a fost insotita de o cutie de bomboane, uneori de un ursulet de plus si intr-o buna zi va fi insotit de un metal indoit in forma circulara.

Imi amintesc cu drag momentele in care am oferit trandafiri pentru ca de fiecare data rezultatul a fost instantaneu. Ultimul cadou catre Vrajitoarea mea a fost un buchet de trandafiri albi. Andreea m-a intrebat subit…de ce albi? Pentru ca asa am simtit eu ca doresc sa iti ofer: sinceritate, respect si dragoste pura.

Odata cu trecerea anilor si avansarea in cariera, gasim din ce in ce mai greu timp pentru aceste mici atentii catre persoanele iubite.

Din fericire exista cel putin o florarie online. Poti cumpara de la un singur trandafir pana la trei trandafiri la cutie sau poti cumpara o adevarata gradina care sa topeasca pana si cele mai reci inimi. In final, trebuie sa recunosti ca daca un buchet de 101 de trandafiri nu iti imbuneaza prietena inseamna ca ai comis o gresala grava de tot.

Pentru noi nu este dificil sa comandam online un buchet de flori si sa il platim cu cardul bancar sau prin transfer online. Adevarata provocare este permanent pentru persoanele care livreaza cadoul. (Din proprie experienta spun, nu este usor sa ajungi la adresa indicata si sa nu gasesti persoana indicata ca destinatar. Dar, si mai grav este cand persoana abia a plecat de la adresa respectiva.) Din fericire, unele florarii ofera livrare gratuita in Bucuresti asa ca nu trebuie sa te stresezi tu ca nu va fi la birou…tu trebuie doar sa vrei sa ii faci un cadou, restul vine de la sine.

Eu am cumparat intotdeauna o floare care sa spuna ceva si asa voi proceda in continuare. Voi ce trandafir preferati?

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *