Te-ai saturat sa astepti in parcare?


Zilele trecute mi-am amintit de profesorul meu auto. Domnul F. este un instructor de nota 10 care in ultima perioada, inainte sa pic eu testul auto (cunoscutii stiu de ce), avea probleme cu bateria. Nu spun ca bateria de la masina era veche, poate era.., dar, indiferent de situatie problema era urmatoarea:

In primele ore ale diminetii cand se pregatea sa porneasca catre cursanti (catre mine), in zilele reci, trebuia sa porneasca putin mai devreme pentru a fi sigur ca prinde cel putin un vecin cu ajutorul caruia sa porneasca masina.

Masina superba de altfel daca nu poti sa o pornesti nu ramane decat o frumusete metalica intoarsa in epoca de piatra si din desenele Flintstones.

mercedes-190-sl-doctorclassic

Zilele trecute eram cu gandul la F. care pe langa faptul ca mi-a fost profesor pe masina mi-a devenit pe parcursul orelor si un bun amic. Stand asa si meditand, m-am decis sa fac o mica documentare.

Problema era clara! Bateria trebuia schimbata. Dar, chiar daca problema era clara, aceasta era complicata de factorul „timp”.

Asa cum multi instructori auto pot confirma, distribuirea cursantilor in orele disponibile de program poate fi destul de dificila, in special daca majoritatea cursantilor sunt fie angajati cu un program de la 8-17 fie studenti cu program fix la facultate.

Asa deci, cum poti schimba bateria unui Mercedes? Nu stiu, nu prea vreau sa aflu si nu sunt de meserie mecanic. Deci solutia cumpara-ti o baterie auto si monteaza-ti-o nu este o alternativa pentru mine. In primul rand pentru ca nu am facut asta pana in acest moment, in al doilea rand pentru ca nu as sti ce baterie sa aleg si in al treilea rand pentru ca o baterie de masina nu este usoara. Poti intreba orice sofer care a tinut o baterie de masina in brate…nu este un moment care iti doresti sa dureze.

Ramane o singura varianta: Service-ul

Dar, daca masina nu porneste? Daca nici cei 3 vecini din bloc nu reusesc sa o porneasca?

Daca masina ta nu este deplasabila atunci ai o adevarata problema. Ai nevoie de masina astazi! Ce faci?

Suni un prieten! Trebuie sa recunosc ca aceasta este si prima mea reactie. Sa sun un prieten!

Fiind la o varsta la care majoritatea prietenilor mei sunt angajati cu norma intreaga consider ca este cam dificil ca unul dintre ei sa se deplaseze la mine la bloc cand nu pot pleca asa ca singura alternativa ramane „colacul de salvare” sau prietenul tau online, un magazin de baterii autoProblema majoritatii magazinelor online de baterii auto o reprezinta lipsa livrarii la domiciliu in timp util. Chiar daca intamplator gasesti o baterie auto cu montaj la domiciliu tot vei intampina un deranj personal…

Dupa schimbarea bateriei trebuie sa scapi de bateria veche (de care avem obliga?ia s? o predam la schimbarea cu una nou?). Asta inseamna un drum pana la magazin sau pana la service cu bateria veche. Unde mai pui c? pre?urile bateriilor in general sunt piperate. 

Imi aminteam o discutie avuta cu F. in care spunea ca i-a cumparat X bateria dar inca nu gasise timpul necesar de a o monta. Si acum, ca am gasit acest „Prieten online” care face tot ce am enumerat mai sus…ce bine era daca stiam de el cand a fost nevoie.

Daca nu a fost posibil sa ajut in acel moment cu o informatie, macar pentru viitor stiu. Multumesc mult F. pentru tot ce m-ai invatat!

Sper ca anul urmator sa fie peste asteptarile tale.

Acest articol a fost redactat pentru Superblog 2015!

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *