Ave, Cezar!


Sa dam Cezarului ce este al Cezarului!

In momentul in care fata Cezarului este pe toti banii romani aceasta fraza are sens.

RoImage Romania ne aduce in cinematografe un film deosebit. Spun deosebit deoarece m-a impresionat atat prin povestea sa cat si prin cadrele clare si conversatiile inteligente. Acesta este un film care nu trebuie ratat.

Cand am auzit prima data numele filmului gandul meu a zburat la o Doamna pe care o ajutam cu ziarele in perioada in care eram si eu licean. De fiecare data cand ajungeam in fata gheretei de ziare eram intampinat cu „Ave, Cezar!” si ii raspundeam zambind „Ave, Ave!”. Stiam ca undeva in lumea aceasta nebuna incearca sa se agate de realitatea cruda si sa treaca zambind peste fiecare zi, fie ea caniculara sau ger naprasnic. Eu o ajutam, ii aduceam cafea, aranjam ziarele pe taraba si pentru ajutorul meu imi oferea „Libertatea”.

Clooney-Ave-Caesar[1]

Actiunea filmului, la care vreau sa va indemn sa mergeti, are loc in anii ’50 si se concentreaza pe povestea unui barbat pe nume Eddie Mannix, a cărui slujba este aceea de a se asigura ca starurile de la Hollywood nu isi prejudiciaza imaginea din cauza abuzului de droguri, aventuri ilicite sau a altor comportamente neacceptate. Stiu cat de dificil este sa te asiguri ca o mana de oameni merg pe fagasul pe care tu ti-l doresti si de aceea admir persoanele care manageriaza o firma intreaga.

In satira despre apusul epocii de aur la Hollywood, George Clooney il interpreteaza pe megastarul Baird Whitlock, care a primit rolul lui Cezar. Clooney a glumit pe seama pregatirilor pentru filmari…

„A fost chiar amuzant. M-au dus la cursuri ca sa invat sa manuiesc carul de razboi. Am mers cinci minute si mi-am dat seama ca e cel mai usor lucru pe care l-am invatat vreodata.” a spus George Clooney.

Cand actorul principal este rapit, in actiune intra Eddie Manix, interpretat de Josh Brolin. Manix este cel care gaseste rezolvarea tuturor problemelor in care sunt implicate vedetele studioului. De aceasta data, trebuie sa stranga 100 de mii de dolari, suma ceruta de rapitori si sa elibereze starul fara ca presa de scandal sa prinda de veste.

As dori sa va descriu acest film mai pe larg acest film…dar cum puteti observa in trailerul mai de jos…

Daca ar fi fost totul atat de simplu…in final, este complicat!

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *