Aventuri In Garsoniera!


In urma cu putin timp traiam impreuna cu iubita mea intr-o garsoniera prin apropierea Parcului Drumul Taberei.

Aceea a fost o perioada plina de farmec si peripetii. Garsoniera „noastra” era destul de spatioasa raportata la garsonierele pe care le poti inchiria in Bucuresti dar, totusi, avea unele mici defecte.

Cu siguranta privelistea este lucrul care imi lipseste cel mai mult la acea bucatica de rai unde ne-am petrecut mai bine de un an si jumatate din relatia noastra.

Nu voi uita niciodata zilele insorite cand ne trezeau primele raze care reuseau sa strabata incaperea. Cafeluta bauta pe acel balcon isi are egalul doar cu cafelele baute in statiunile montane.

Asa incepeau diminetile noastre. Si mi se pare si normal ca incepeau pline de bunavointa si de zambete din moment ce eram incarcati de energie solara si o priveliste de invidiat.

Garsoniera noastra avea totusi unele mici defecte. Balconul era inchis dar avea o inchidere cu geamuri simple pe rame metalice care nu mai erau atat de eficiente. Suplimentar, in apartament aveam tot geamuri clasice simple. Lipsa termopanelor se simtea enorm pe timp de iarna si singurul calorifer din sufrageria-dormitor abia facea fata. Imi amintesc cu drag de o perioada in care am fost plecat la cursuri in afara orasului si Vrajitoarea mea cea draga a fost terorizata de suieratul de pe balcon o noapte intreaga.

Din moment ce nu verificasem daca garsoniera are certificat energetic si in apartamentul in care eu am trait in Constanta nu am avut asa ceva pentru ca nu ma intalnisem cu nici un auditor energetic nu eram siguri unde erau cele mai mari pierderi de caldura.

 

Unele apartamente pot fi consolidate termic prin simpla inlocuire al geamurilor clasice cu geamuri termopan. Sunt sigur ca aceasta diferenta s-ar fi simtit si la acea garsoniera si consider ca daca ar fi fost proprietate personala primul pas ar fi fost acesta. Urmatorul pas ar fi constat garantat in suplimentarea peretilor de pe balcon cu un strat de polistiren si in final ar fi fost necesara si reabilitarea blocului deoarece aceasta ar fi fost singura metoda de consolidare a unui perete intreg care era situat catre exterior.

Un calorifer suplimentar in interior? Nici nu se punea problema de asa ceva. Dupa ce ca intretinerea garsonierei ajungea la fabuloasa suma de 350 de lei pe timp de iarna singurul lucru care lipsea era un calorifer care sa mai consume bani inutil.

In final, adevarata experienta totusi se masoara si in lucrurile pozitive. Multumita razelor de soare de la pranz care ajungeau de fiecare data pe pervazul balconului nostru am reusit sa cultivam cu usurinta busuioc pe care il foloseam la mancaruri si in final…nu asta conteaza? Momentele placute incarcate de fericire si de suspans aduc savoare vietii.

Va urez tuturor o seara placuta. Si va doresc o priveliste la fel de frumoasa cum aveam eu din garsoniera noastra.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *