Invata sa programezi!


Totul a inceput de la primul meu job. In perioada in care am lucrat la BCR Asigurari de Viata am invatat ca trebuie sa iti programezi timpul si fiecare activitate care doresti sa o realizezi pentru a le indeplini pe toate si pentru a-ti atinge obiectivele.

Programare? Toata lumea o realizeaza. In ziua de azi iti poti face o programare la dentist, programare la coafor, programare la cafenele pana si programari la taxi.

Cand am schimbat locul de munca si am inceput sa lucrez la Allianz-Tiriac am inceput sa imi realizez un carnetel in care programam intalnirile dar, inca nu reusisem sa realizez un carnetel foarte important care inca se lasa asteptat. Carnetelul de programare al activitatilor zilnice este cu siguranta o metoda superba de organizare personala.

De multe ori am fost intrebat: „Cum de nu reusesti sa iti termini traba? Nu ai la fel de mult timp ca si mine? Tot 24 de ore ai! De ce eu reusesc sa imi termin treaba si tu nu reusesti? Raspunsul imi este in acest moment atat de evident, imi lipsea o programare temeinica a timpului personal raportat la activitatile necesare in fiecare zi.

In ultimii 3 ani am reusit sa ajung la multe evenimente si sa constat cat de importanta poate fi organizarea pentru un final reusit.

Cu gandul la evenimente eram de mult timp deoarece intentia mea este de a reusi intr-un final sa unesc membrii Comunitatii Cinefilia, un adevarat eveniment in Bucuresti. O ocazie de a socializa in cadrul careia pot beneficia de o vizionare gratuita de film ar fi cu siguranta apreciata.

Pe masura ce ma gandesc la acest eveniment realizez ca ar fi mai oportuna realizarea pentru inceput, a unui eveniment pentru membrii fondatori ai comunitatii si pentru alte persoane colaboratoare. Deja imi pot imagina programarea timpului pentru o astfel de intalnire.

Intalnirea ar trebui sa debuteze cu cate un minut de prezentare pentru fiecare persoana prezenta.

In continuare as prezenta idei legate de dezvoltarea viitoare a comunitatii si a site-ului. (15 minute)

5-10 minute pentru intrebari si sugestii legate de ideile prezentate ar fi suficiente

Pauzele scurte destinate socializarii sunt ideale in orice intalnire, fie ea mai mult sau mai putin sociala asa ca …

Urmeaza o pauza de cafea si aperitive de 5 minute (suficient cat sa discuti informatiile prezentate dar, nu suficient timp cat sa uiti ce s-a discutat in sala de conferinte-PAUZA DE SOCIALIZARE).

Fiecare persoana prezenta are dreptul la 1-5 minute pentru a prezenta idei referitor la tema discutata.

Cu siguranta ideile prezentate vor fi foarte inteligente si inspirate deoarece accidental sau nu consider ca persoanele care au intrat in comunitate sunt foarte inteligente si suficient de creative incat sa isi imagineze un viitor.

Dupa maxim 30 de minute se revine in pauza de socializare de 5 minute.(In pauzele de 5 minute organizatorii pregatesc urmatoarele materiale si analizeaza atat reactiile persoanelor cat si ideile propuse.)

Poate nu voi detalia in acest moment tot programul intalnirii dar sunt sigur ca invitatiile electronice transmise pe e-mail vor contine programul detaliat pentru eficientizarea timpului.

Stiati ca ? Daca o persoana stie cat timp trebuie sa stea la o intalnire si ca timpul programat este respectat temeinic, nu va privi in mod constant ceasul si va putea contribui proactiv.

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *