Spring is here!


Sau…A venit primavara!

Indiferent de tara in care traiesti si ce limba vorbesti, primavara este un anotimp special.

De ce? Simplu… Natura invie si ne ofera un peisaj mirific plin de verdeata si flori. Iarba incepe sa rasara. Tufisurile inmuguresc, frunzele florilor inverzesc si incep sa adune lumina soarelui pentru a ne oferi flori cu miresme intr-adevar imbietoare. 

Primele floricele care isi arata timid petalele sunt, asa cum prea bine stiti, ghioceii! Firavi si delicati, cu flori albe, ghioceii sunt primele flori care apar, fiind vestitorii primverii. Tijele lor de un verde crud, subiri si sensibile, susin florile in forma de clopotei, ca doua aripi deschise. Desi gingasi, florile acestora nu rezista prea mult, durata lor de viata fiind de aproximativ trei zile.

A doua floare cu dor asteptata este Zambila. Odata cu venirea lunii Martie poti gasi fire de zambila la orice pas. Fiecare florarie este efectiv umbrita de mirosul intens si proaspat al zambilelor recent culese.

Odata cu intensa lor comercializare a aparut si diversitatea in randul florilor de zambila. In ultimii ani, pe langa florile albe si pure de zambila putem gasi atat flori roz cat si flori mov.

Dar, nu trebuie sa ne lasam cuprinsi doar de frumusetea acestor …movulii intense.

Trebuie sa nu uitam de restul florilor de primavara:  lalele, albastrele, viorele, panselute, branduse, narcise, stanjenei, liliac (nu lilieci) sau irisi. Toate sunt frumoase si pline de viata.

Apreciez de fiecare data florile dar, ma pot bucura de ele doar cand le daruiesc. Fiind barbat motivul meu de bucurie ramane Spring Superblog, un concurs destinat bloggerilor prin care oferim informatii noi de interes general si dezbatem situatii si idei utile.

Prin intermediul acestui articol va anunt ca m-am inscris si eu in aceasta competitie.

Va astept la un adevarat duel…al cuvintelor! Spring Superblog 2016!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *