Am trait si traiesc in Epoca Supereroilor!


Incepand din perioada copilariei am fost inspirat de supereroii din desenele animate. La fel cum copii din America aveau benzile desenate cu supereroi si eu, impreuna cu generatia mea am avut parte de un supererou adevarat, Capitanul Planeta si Planetarii.

Premiera in Romania a fost pe canalul Televiziunii Romane dublat in romana iar apoi pe Cartoon Network in varianta in engleza. Mai tarziu a inceput sa se difuzeze pe ProCinema cu subtitrari in limba romana.

Cei cinci Planetari au rolul unor apostoli ecologisti care sa-i învete pe ceilalti oameni cum sa fie responsabili cu mediul inconjurator, sa recicleze si sa nu polueze sau sa distruga natura. Kwame din Africa are puterea Puterea Pamantului, roscovanul Wheeler din America de Nord are Puterea Focului, Linka, o blonda din Uniunea Sovietica, are Puterea Vantului, Gi, din Asia, este fata care are Puterea Apei, iar din America de Sud este micutul Ma-Ti (si companionul sau maimutoi), cu Puterea Inimii. Atunci cand Planetarii sunt dep?siti de situatie, ei pot sa-si uneasc? puterile inelelor pentru a-l chema pe Capitanul Planeta, singurul capabil sa rezolve dezastre ecologice si sa scape planeta de deversari majore de substante toxice.

Layout 1„Pamant! Apa! Aer! Foc! Inima! Captaaaain Plaaaanet!” 

Capitanul Planeta ne-a invatat ca trebuie sa acceptam diversitatea si ne-a aratat ca fiecare este special in felul sau. In acelasi timp a mai aratat si importanta unitatii planetare pentru ca indiferent cat de puternici am fi separati, unele probleme pot fi rezolvate doar prin eforturi comune.

Din acel moment si pana astazi continui sa nu judec persoanele dupa aparente.

Aceasta animatie a inspirat o generatie intreaga si suplimentar, ne-a luminat zilele ploioase. Sunt sigur ca nici sora mea nu va uita cum eu imi doream sa am puterea apei si ea isi dorea puterea pamantului. Sau…ea iti dorea puterea aerului? Stai, acela nu era Ultimul Maestru al Aerului? (The Last Airbender).

Am aflat abia in acest moment ca o actrita superba a oferit vocea Mamei Naturi, Whoopy Goldberg! Uimitor!

Daca as avea puterea necesara as include acest serial in programa scolara pentru ca romanii sa invete de la varsta frageda sa pretuiasca natura. In animatii actuale sunt prezente mesaje importante.

In „Sta sa ploua cu Chiftele” Flint Lockwood ne transmite ca nu trebuie sa renuntam la vise si trebube sa luptam cu toata puterea pentru a reusi in cariera din domeniul ales.

 

 

Stuart Little ne invata sa luam atitudine si sa ne aparam persoanele dragi indiferent de cat de mari sunt obstacolele peste care trebuie trecut.

Articol redactat pentru Spring Superblog 2016!

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *