Un weekend de trei nopti!


Ma gandesc cu drag si in acelasi timp cu putina disperare la venirea lunilor de vara, la temperaturi crescute si la dorinta puternica de a scapa de capitala caniculara. La fel si eu, ca si multi altii, nu am timpul necesar pentru o vacanta prelungita si ma simt nevoit sa ma multumesc cu o evadare de weekend.

Pentru ca imi place sa fiu organizat si informat din timp despre destinatii si alternative de relaxare am inceput cautarile cu trei luni inainte. Ai inteles perfect, am inceput de astazi. Sursa mea de documentare; Google si CND Turism, Vacante Speciale.

Google-ul este clar de ce l-am folosit… dar, CND Turism se afla pe lista mea deoarece a sponsorizat o serie de evenimente la care am participat si mi-au capatat atat atentia cat si respectul.

Si…am pornit la drum! Prima alternativa pe care o visam de mult era un circuit al capitalelor europene. Dar, din pacate imi sunt necesari nu doar bani suficienti cat si zile libere. O astfel de circuit avand o durata si de 16 zile.

Am mers mai departe si ca orice om muncitor care nu are bani de aruncat am ales cea mai interesanta destinatie de weekend care sa imi pice si usor la buzunar.

Am ales cu mare fericire Traseul: Viena – Belgrad – Zagreb – Bratislava – Budapesta intr-un circuit turistic cu autocarul.

Chiar daca 5 capitale reprezinta un compromis, aceasta este o alternativa care ma multumeste. Singurul lucru care ma dezamageste este denumirea de „Program de weekend” care dureaza 3 nopti… chiar daca plec vineri seara, tot trebuie sa fiu inapoi luni dimineata pentru a fi la munca.

Dar nu pot sa nu imi imaginez cu ochii deschisi cum as ramane uimit de privelistea Portilor de Fier din Serbia …

Cum m-as opri la posta centrala din Belgrad nu doar pentru a admira cladirea cat pentru a trimite o scrisoare catre parintii mei.

Cum m-as relaxa pe malul Lacului Balaton sorbind relaxat dintr-un cocktail cu rom…

Cum m-as caza la Gy?r in Ungaria si pentru ca sunt roman, nu as avea nici o problema cu ungurii din oras.

Doamne! ce mult imi doresc sa ajung in Bratislava pentru ca…Eurotrip!

In ultima zi din weekend imi doresc sa ajung in Viena pentru a ma bucura pana in ultima ora de un oras despre care am tot citit si am tot scris. Un oras care impreuna cu atractiile sale turistice a reusit sa imi atraca atentia si prin atmosfera sa intretinuta de studenti si birocrati laolalta.

Roata Mare din Prater, Sediul ONU, Turnul Dunarii, traversarea Dunarii si Ringul Vienez (Opera, Muzeul de Arta, Piata Maria Tereza, Parlamentul, Primaria, Universitatea, Burgtheatre) toate le-am vazut in poze si am le-am documentat pentru proiectele mele, incepand din perioada liceului pana in acest moment.

Cata placere poate exista intr-un pahar simplu de sampanie? Cata relaxare iti poate aduce asteptarea asfintitului cu un pahar in mana cu licoare plina de bule agitate la bordul unui vapor mergand pe Dunare pe durata noptii?

Nu stiu sa iti spun inca cat de placuta poate fi aceasta experienta dar iti pot garanta ca de indata ce voi reusi sa imi rezerv bilete pentru mine si pentru iubita mea, te voi invita si pe tine daca doresti sa mi te alaturi si daca esti multumit vreau titlul de Ambasador al Distractiei.

In final, orice experienta este de zeci de ori mai placuta cand o imparti cu prietenii tai.

Sper ca am reusit sa iti impartasesc si eu mica mea dorinta pentru anul acesta.

Acest articol a fost redactat pentru Spring Superblog 2016!

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *