Pasiunea pentru plante vine plantand!


Cernavoda%20panorama%20faleza%20-%20ziua%20de%20constanta[1]

Pasiunea pentru plante vine plantand.

Din perioada copilariei indrageam natura. Incepand de la varsta de 6 ani am trait in orasul Cernavoda unde am avut parte de natura in toata splendoarea ei.

Cernavoda este un oras bine cunoscut de toata lumea multumita Centralei Nucleare de la marginea orasului dar, de multe ori mi-as fi dorit ca acest oras sa fie cunoscut datorita naturii care o in inconjoara.

Pe o parte a orasului, copaci falnici lupta de multi ani cu industralizarea orasului si cu cresterea populatiei locale iar, pe cealalta parte, Dunarea uda malurile canalului plin de vegetatie si de pesti in drumul sau catre Marea Neagra.

In campusul in care mi-am realizat mii de amintiri ale unei copilarii fericite am plantat primele flori.

Adunam seminte de la flori si le plantam in alte locuri pentru a infrumuseta particica noastra de bloc(impropriu spus bloc din moment ce avea un singur etaj dar, sustinea un numar de apartamente egal cu un bloc de patru etaje).

Din momentul in care am plecat din acel oras nu am mai avut timp si nici dispozitia de a mai ingriji plante sau de a le planta.

Imi voi aminti intotdeauna primul test oferit de iubita mea la inceputul relatiei. Printre primele cadouri primite de la ea a fost un bonsai. Testul, din perspectiva ei, a fost unul simplu. Daca as fi avut grija de bonsai as fi putut avea grija si de ea la nevoie. Din punctual ei de vedere am picat acest test.

Din punctul meu de vedere, am trecut testul cu brio deoarece in perioada in care am avut inestimabila planta i-am oferit iubitei mele tot timpul meu disponibil si atentia mea complete. Nu am avut grija de nici o planta cum am avut grija de ea cand a fost bolnavioara si asta ma facut sa trec testul, repet…din perspectiva mea.

In primii ani in care am locuit impreuna cu Vrajitoarea mea iubita am avut mai multe plante dar, cea care mi-a placut cel mai mult a fost busuiocul.

5-retete-cu-busuioc-proaspat_size1[1]

Busuiocul a fost planta mea preferata pentru ca imi oferea ceva inapoi inafara de frumusetea frunzelor verzi pline de viata.

De fiecare data cand gateam, mergeam pe balcon si luam cateva frunzute pentru mancare si de fiecare data plantuta noastra era si mai mare, mai frumoasa, mai dezvoltata.

Din acea perioada am inteles ca imi plac plantele productive si ca in viitor imi doresc sa plantez mai multe. Pentru asta ma voi pregati din timp. Voi cumpara seminte de ridichi, fasole verde, marat, patrunjel, si orice alt condiment as putea folosi in bucatarie.

Daca tot am gasit seminte de legume de pe tulipshop.ro voi profita de aceasta ocazie pentru a-mi pregati propria gradina. Voi ce legume ati planta?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *