Detectivul, mafia şi cartoforul


Detectivul, mafia ?i cartoforul?

Daca acesta nu suna a titlu de film romanesc atunci sincer nu stiu cum ar trebui sa sune un astfel de film.

ATENTIONARE: prezenta cronica cinefila nu contine SPOILERE. 

Cu regret, va anunt ca acest film, la fel cum am fost obisnuiti cu majoritatea produselor, este realizat in China.

Asta NU inseamna ca are o calitate redusa, ca actorii sunt slabi sau ca efectele vizuale sunt peste limita bunului simt!

Filmul „Detectivul, mafia si cartoforul” ne aduce pe marele ecran o poveste frumos conturata care ne aduce aminte cu usurinta de seria cinematografica „Rush Hour”.

Prezenta lui Jachie Chan in rol principal alaturi de Johnny Knxoville nu poate decat sa ne aminteasca de momentele frumoase in care in Jachie era partenerul lui Chris Tucker.

Filmul spune povestea lui Bennie Chan (Jackie Chan), un detectiv din Hong Kong care e pe urmele infamului sef al mafiei, Victor Wong. Când nepoata lui Bennie, Samantha (Bingbing Fan), intra in belele cu sindicatul crimei condus de Wong, Bennie se decide sa-l gaseasca pe cel din cauza caruia a ajuns Samantha in aceasta situatie. Acesta e nimeni altul decat smechreasul cartofor Connor Watts  (Johnny Knoville). (Cartofor? De ce cartofor?)

Bennie descopera repede ca, dac? il aduce pe Connor inapoi in Hong Kong va rezolva mai mult decat problemele nepoatei sale. Connor stie lucruri despre Victor Wong care, odata expuse, l-ar arunca pentru totdeauna dupa gratii pe omul de afaceri corupt.

Pornind intr-o cursa contracronometru ca sa-l predea pe Connor in Hong Kong, cei doi parteneri improbabili au parte de o aventura pe cat de incitanta, pe atat de periculoasa, care inconjoar? tot globul, din mun?ii Mongoliei pân? în de?ertul Gobi, China pana in Rusia si inapoi.

 ****************************************************

Primele impresii!

„Detectivul, mafia si cartoforul” este un film bun pe care il pot recomanda cu usurinta in special pentru fanii actorului Jackie Chan. Povestea este impanzita de actiune imbinata frumos cu momente amuzante.

Premisa filmului este oarecum un cliseu. Politistul indurerat de pierderea partenerului sau urmareste seful mafiot. „Cartofor”-ul cu trecut trist/tragic, ajuns pe un drum gresit in viata, este adus pe calea cea buna.Domnita care rapeste privirile tuturor ajunge la ananghie si trebuie salvata.

Singura parte care nu poate fi considerata cliseu este dialogul. Intregul film are parte de dialoguri decente si in unele parti chiar foarte frumos conturate.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *