The Purge ! Election Year (2016)


The Purge Election Year sau, asa cum este titlul romanesc, „Noaptea Judecatii: Alegerile”, este al treilea film din seria The Purge.

Prima aparitie a seriei,  „The Purge” a fost lansat in anul 2013. Filmul, este considerat un SF social Horror si a fost scris si regizat de catre James DeMonaco. Chiar daca prima parte a seriei a primit critici mixte, filmul s-a bucurat de incasari generoase de 89,3 milioane de dolari cu un buget de doar 3 milioane.

Seria The Purge este conturata in jurul unui viitor imaginar. Incepand din anul 2016, dupa colapsul economic, America stabileste un interval de 12 ore, din data de 20 martie, ora 19:00 pana in data de 21 martie, ora 7:00, in care orice infractiune este legala, inclusiv omuciderea si serviciile publice: politia, pompierii si serviciile medicale sunt indisponibilizate. Singurele reguli care raman impuse sunt: imunitate pentru oficialii guvernamentali cu nivel de autorizatie 10 sau mai mult si interzicerea armelor peste gradul 4(grenada, lansator de rachete si de alte obuze, arme de distrugere in masa sau arme biologice).

Partea a treia a seriei, Noaptea Judecatii: Alegerile, continua povestea viitorului intunecat printr-o poveste plina de speranta si lumina.

La nu mai mult de 25 de ani de la preluarea puterii de catre noul partid, doamna Senator Roan, candidat independent la presedentie, ia fraiele luptei pentru desfintarea celor 12 ore de calvar. The Purge (Curatenia) a fost instaurata ca o metoda de a restabili economia tarii prin trierea populatiei sarace care trebuia sustinuta prin subventionari de la stat.

Pe parcursul anilor, acest eveniment regulat a condus la aparitia turismului criminal, aducand in fiecare an turisti dornici de a experimenta o noapte in care pot omora fara scrupule pe oricine.

Povestea filmului ne prezinta lupta candidatului independent pentru a supravietui si nu in ultimul rand pentru a-si pastra integritatea personala. The Purge ramane un film plin de momente care iti vor taia respiratia combinand suficienta actiune sangeroasa cu putin umor.

Personajele sunt conturate frumos, chiar daca destul de sumar prin contextul in care sunt prezentate si prin evolutia lor pe parcursul filmului.

La finalul filmului iti este imposibil sa nu observi stereotipuri: omul muncitor care a lucrat toata viata pentru bucatica sa de „placinta”, fetita nebuna si suparata pentru ca nu si-a primit bomboanele, sau negrul care doreste doar „gofre si pisicuta”.

Stereotipul omului negru care mananca gofre este prezent in cinematografe din anul 2005, filmul Deuce Bigalow: Un gigolo European.

Cu toate aceastea, filmul The Purge ramane filmul pe care trebuie sa il vezi in aceasta saptamana.

Film nerecomandat persoanelor sub 17 ani.

The Purge este distribuit in Romania de RoImage 2000 si il gasiti in cinematografe in premiera toata saptamana.

Vizionare Placuta!

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *