Star Trek Dincolo de Infinit – un film pentru vulcanianul din tine


BEAM ME UP, > SCOTTY!

Unde? Direct in cinematografele din toata tara.

Cea mai proaspata productie cinematografica a francizei Star Trek a sosit pe meleagurile mioritice distribuita de RoImage. Asadar, sunt sigur ca toti cinefilii pasionati de SF-uri vor fi spus in cor:

Vrem sa vedem neaparat Star Trek Dincolo de Infinit… „MAKE IT SO!” – ar fi spus Pikard daca ar fi fost in acest film…insa cum nu este de aceasta data…poti sa il asculti in aceasta compilatie de Craciun.

Ce-i drept, cred ca fanii Star Trek au fost cumva dezamagiti de filmul anterior al francizei „Star Trek Into Darkness” pentru lipsa sa de echilibru. Cel putin pentru mine, Star Trek a fost intotdeauna o serie in care principalul „star” era bazat pe explorare si modul de comunicare si socializare al personajelor…si mai putin pe actiune…care a fost poate cam prea multa in Star Trek Into Darkness. Totusi, la finalul acelui film am parasit cinematograful cu un dram de speranta ca filmele urmatoare vor echilibra aceasta balanta comunicare – actiune prin fraza de incheiere… o fraza ce-i drept clasica, dar profunda: „Space, the final frontier. These are the voyages of the starship Enterprise. Her five-year mission, to explore strange new worlds, to seek out new life and new civilizations, to boldly go where no one has gone before.” Fraza finala mi-a dat speranta ca franciza se va indrepta catre directia buna prin imbinarea actiunii cu momentele sociale si cu descoperirea de noi civilizatii.

„Dincolo de Infinit” a reusit sa treaca cu mult peste predecesoarele sale recente si s-a apropiat de seriile clasice Star Trek. Pelicula aduce un omagiu actorului Leonard Nemoy intr-un mod deosebit si impresionant. Sper ca replica deja legendarului „Spock”, „LIVE LONG AND PROSPER” sa ramana in sufletul tuturor amintindu-ne atat de mult-indragitul personaj, insa si de talentatul actor.

„Set readers to stun!”

Doresc sa atentionez cititorii ca urmeaza spoilere in paragrafele urmatoare, iar daca nu ati vizionat inca filmul, va sugerez sa cititi bancuri, sau poate doriti sa cititi alte recenzii sau oricare alt articol…insa daca cititi mai departe nu aveti cale de intoarcere…

Actiunea filmului „Star Trek Dincolo de Infinit” se plaseaza la aproximativ doi ani si jumatate de la inceputul voiajului de 5 ani si continua povestea echipajului navei stelare Enterprise prezentand „rutina” persoanelor aflate la bord, dar si detalii despre viata lor personala. Capitanul James T. Kirk, doctorul MkCoy, si vulcanianul Spok au viziuni cu totul diferite despre viitor, insa prietenia dintre ei ii va face in final sa gandeasca la unison.

Epuizati de eforturile comune de a stabili relatii intre Federatie si civilizatiile pe care le intalneau, Enterprise face o oprire pentru reaprovizionare la cea mai indepartata baza stelara, Yorktown, aflata la marginea frontierei.

Filmul reproduce vizual o baza stelara uluitoare de dimensiunea unei luni si echipata cu cele mai noi tehnologii. Aceasta „planeta”antropica beneficiaza de tehnologia viitorului si este prielnica tuturor speciilor pasnice care coabiteaza impreuna. Pe langa mult necesarele aparate de distributie si filtrare a aerului, teleportoare publice si lacuri artificiale care acopera cai de acces pentru navele venite in portul stelar, gravitatia creata pe Yorktown este de-a dreptul fascinanta, iar efectele de spatialitate ale 3D-ului au facut ca totul sa arate Waw.

La putin timp dupa ce au ajuns in Yorktown, o nava neidentificata ce se apropie si transmite un mesaj intr-o limba straina.

Dupa amplasarea unui aparat traducator pe singura persoana aflata la bordul navei, descoperim ca ea era supravietuitoarea unei tragedii. Nava pe care se aflase anterior se prabusise, in urma unei defectiuni, pe o planeta aflata in interiorul unei nebuloase inca neexplorate de Federatie. Tipologia damei aflate la ananghie ia amploare si singura nava capabila sa strabata nebuloasa si sa recupereze supravietuitorii este Enterprise. Asa porneste cu adevarat povestea.

Desi urma sa fie o misiune de recuperare / salvare, in aceasta calatorie intregul echipaj este atacat, rapit, apoi salvat, iar un caz de disparitie este elucidat dupa 100 de ani. Vedem echipa Enterprise descurcandu-se cu ce are si motivandu-se printr-un tel comun.

Daca v-am povestit prea mult…acest lucru se datoreaza entuziasmului. Acest film a fost conform asteptarilor mele si daca franciza va continua in aceasta directie urmatorul film va fi de nota 10.

Nu mi-a fost suficient sa vad acest film o singura data. Va recomand cu mare caldura sa il vedeti cat mai curand.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *