Viata noastra a fost animata frumos!


animest_mainvis_site_02

Viata noastra a fost animata frumos de creatorul nostru. Poate nu il vedem, poate nu ii vorbim dar, cu siguranta, la fel cum se intampla si cu persoanele care creeaza animatii, uneori il auzim.

Anul acesta ne putem bucura de cea de-a 11-a editie a Festivalului International de Film de Animatie Anim’est care va avea loc în perioada 7-16 octombrie 2016 la CinemaPRO, Cinema Elvire Popesco, Cinemateca Eforie, Institutul Cervantes, Centrul CINETic, DESCHIS Gastrobar, Club Fabrica ?i Club Control. Biletele la proiec?ii – în valoare de 10 lei – vor putea fi achizi?ionate de www.eventbook.ro ?i vor fi disponibile ?i în cinema, în timpul festivalului. Accesul la prezent?ri ?i masterclass-uri va fi gratuit, în limita locurilor disponibile. Programul complet este disponibil aici.

Festivalul ne-a pregatit cu aceasta ocazie o serie de evenimente inedite pentru a le dezvalui iubitorilor de animatie cateva dintre secretele care se ascund in spatele unei ramuri complexe si fascinante ale cinematografiei.

Anim’est 2016 ne ofera pentru prima data, gazda demersurilor educationale ale Anim’est – concretizate intr-o serie de prezentari, masterclass-uri si ateliere – Centrul International de Cercetare si Educatie in Tehnologii Creative – CINETic, un proiect ambitios de cercetare in domeniul artelor si cinematografiei al U.N.A.T.C. I.L. Caragiale.

fantastic-mr-fox-behind-the-scenesShelley Page, unul dintre cei mai longevivi membri ai celebrului studio de animatie DreamWorks Animation, va sustine un masterclass despre Character Design & Development for Animation. Numele ei este cunoscut în domeniu de mai bine de 30 de ani si apare intr-o multime de lungmetraje celebre, ca Shrek, Shark Tale, Madagascar, Kung Fu Panda sau How to Train Your Dragon.

Recomand pentru oricine isi doreste sa descopere procesul din spatele productiei unui lungmetraj de animatie stop-motion, intalnirea cu Anthony Farquhar-Smith, key-animator al unor lungmetraje premiate, precum Corpse Bride (r. Tim Burton) sau Fantastic Mr. Fox (r. Wes Anderson).

La fiecare editie a acestui festival regret ca nu mai sunt copil. De ce? Pentru ca festivalul are intotdeauna ceva pregatit special pentru viitorul animatiei.

Anul acesta, cei mici (8 – 12 ani) vor avea ocazia de a participa la ateliere demonstrative de stop-motion, pixilation si cut-out (hartie), in compania trainerilor Serghei Chiviriga, Ana Dobrescu si Ion Arama. Participarea va fi gratuita,  iar detaliile despre inscriere pot fi solicitate la ana@animest.ro.

De asemenea, chiar daca unii parinti ar putea fi prea incarcati de munca pentru a-si inscrie copii, in ambele weekenduri ale festivalului, intre prima si a doua proiectie de film, micii spectatori vor fi invitati la ateliere creative, pornind de la temele si personajele filmelor vizionate. Acestea vor fi tinute de Clubul Meu – Ateliere Recreative Tei, de Teatrul Ion Creanga si de Marta Curteanu, actrita / entertainer pentru copii, iar participarea va fi gratuita si nu va necesita înscriere.

Pasionatii de animatie care au tendinta de a realiza scurtmetraje au o sectiune speciala:

Project Worksheep da startul inscrierilorprojectworksheep

Cu sprijinul HBO Romania, Anim’est reia Project Worksheep, concursul de proiecte de scurtmetraj de animatie ajuns la a patra editie. Tinerii animatori sunt incurajati sa isi prezinte proiectele in fata unor profesionisti in domeniu, cel mai bun proiect fiind recompensat cu un premiu de 1.000$ oferit de HBO Romania si urmand sa beneficieze de coaching in dezvoltarea ulterioara. Juriul din acest an este format din: Anthony Farquhar-Smith, regizor si animator, Martin Vandas, producator la compania MAUR Film Ltd, Jean-Christophe Soulageon, directorul companiei de productie Les Films Sauvages, Dan Panaitescu, animator la DSG, si Vlad Ilicevici, directorul executiv Anim’est.

Prezentarea va fi precedata de un workshop in cadrul caruia proiectele selectionate vor primi indrumare din partea lui Joe King, profesor la Royal College of Art, din Londra, si Udo Prinsen, animator. Deadline-ul de inscriere este 4 octombrie, iar mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul Anim’est.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *