Joaca cu fire din 2006 4


Din anul 2006 ma roade o mare problema. Spun din 2006 pentru ca inca nu am rezolvat problema. De cand m-am mutat alaturi de vrajitoarea mea am simtit necesitatea de a avea si un televizor in casa asa ca am luat vechiul Goldstar de la parintii mei.

Acest televizor implineste anul acesta varsta venerabila de 21 de ani, dar inca reuseste sa reproduca culori vii si un sonor decent. Singura problema este conectivitatea.

O mare placere a mea era sa imi conectez laptopul la televizor pentru a urmari orice film doresc indiferent de ora. La fel am intentionat sa procedez si cu acest televizor mic dar, conectica mi-a dat batai de cap. Cumva, trebuia sa plec cu un semnal de la o mufa mama hdmi catre o mufa mama euroscart. Usor, nu?

Norocul meu a fost ca am umblat cu atatea cabluri de retea la router si cabluri hdmi incat puteam deja sa visez cum voi realiza conectarea.

Intentionam sa pornesc cu un adaptor hdmi-rca pe care sa il connectez la un adaptor rca euroscart. Am umblat pe la multe magazine pana sa inteleg ca rezolvarile mele se gasesc tot online. Am gasit pe www.conectica.ro un adaptor Euroscart la Rca/S-video cu comutator intrare-iesire. Cabluri hdmi-rca aveam deja de la alte device-uri asa ca m-am decis ca pentru doar 7 lei merita sa incerc teoria mea.

Am descoperit prea tarziu ca problema tine de semnalul care trece prin cablu nu doar de solutia de conectare. Chiar daca reusisem prin combinatii multiple sa ajung cu cablu dintr-un punct in celalalt nu aveam nici un convertor care sa imi transforme semnalul digital in semnal analogic. Vreau sa intreb cu aceasta ocazie specialistii Conectica, aveti o solutie? Vreau ajutor si nu gasesc. In general sunt o persoana descurcareata. In final, am reusit sa conectez un sistem audio 5.1 la un laptop cu o singura mufa mama 3,5 mm.

Totul a fost chiar relativ de simplu. Am avut nevoie doar de un adaptor jack 3,5 mm la doua iesiri de jack 3,5 mm…practic un splitter. Odata ce am gasit un astfel de adaptor, si chiar extrem de ieftin…doar 3 lei, am folosit doua astfel de connectoare pentru a avea in final dintr-o singura iesire de la laptop un total de 3 iesiri prin splittere. Astfel, am conectat sistemul audio catre laptop. Trebuie sa retineti totusi ca am fost constient de faptul ca suprasolicitam tensiunea mufei si nu foloseam sistemul audio pe perioade mai mari de 5 ore.

Exista si o solutie permanenta. Placa audio externa conectata prin usb rezolva problema conectarii sistemului audio, dar pentru persoanele care nu au bani de aruncat pentru o placa audio, aceasta ramane o solutie care costa doar 6 lei.

Voi ce probleme de conectare ati avut?

PS: Aveti vreo rezolvare pentru conectarea televizorului meu vechi la laptop? Vreau sa profit de aniversarea firmei conectica de 10 ani de activitate si promotiile oferite in saptamana retelisticii.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 gânduri despre “Joaca cu fire din 2006