„Calul Troian” Chinezesc


„Calul Troian” chinezesc, sau dupa denumirea sa romaneasca „Urechi de lemn” este un produs unicat asiatic.

Spun „Calul Troian” pentru ca pe cat de bune sunt „urechile de lemn”, atat de mult creaza dependenta.

„Urechile de lemn” sunt defapt ciuperci negre care sunt in general comercializate in stare deshidratata si sunt folosite in mancarea chinezeasca.

Aceste ciuperci negre au forma de palnie asemanatoare urechilor. Prima mentiune despre cultivarea lor are loc in jurul anului 600 DC. In natura, aceste ciuperci cresc pe lemnul putrezit care se descompune.

Stiu ca saptamana aceasta ai dezlegare la peste dar, pentru persoanele care doresc sa tina post negru sau pentru vegetarieni, „urechile de lemn inlocuiesc carnea.

Pentru inceput, ar trebui sa iti spun ca aceste ciuperci sunt folosite in mod special pentru textura si nu pentru gustul lor (acesta fiind fad). Indiferent de mancarea pe care o gatesti iti garantez ca aceste ciuperci vor fi imbibate de combinatia aromelor. Si, daca nu esti multumit de o salata cu urechi de lemn, poti oricand savura niste furnici in copac. Eu prefer o supa gustoasa Mian Tan cu urechi de lemn si noodles.

Beneficiile „Urechilor de lemn”

  1. Nu iti auzi soacra sau sotia cand uita care este volumul normal al sonorului.
  2. Sunt o sursa buna de fibre.
  3. Aceste ciuperci nu contin zahar si sunt o sursa bogata de sodiu.
  4. Ca orice alta leguma/planta, ciuperca neagra este saraca in calorii
  5. Daca nu prea ai suruburi prin casa, urechile de lemn sunt si o sursa buna de fier in organism.
  6. Vitamina B2-intareste sistemul imunitar si creste rezistenta corpului tau la stresul zilnic. In acelasi timp vitamina B2 mentine functionalitatea parului, a pielii, a ochilor si a ficatului. Fiind un antioxidant, vitamina B2 ajuta si la incetinirea procesului de imbatranire.
  7. Ciuperca contine polizaharid – negru, care nu numai ca inhiba cresterea tumorii si previne cancerul, neutralizeaza de asemenea si efectele secundare ale chimioterapiei si ale radiatiilor. Ea este de asemenea, antitumoral?, hipoglicemiant, anticoagulant si are propriet??i de reducere a colesterolului.
  8. Ciuperca neagra are o reputatie in medicina chineza pentru cresterea fluiditatii sangelui (acelasi efect ca la aspirina) si imbunatatirea circulatiei in general. Sunt administrate pacientilor care sufera de ateroscleroza.

Acestea nu sunt singurele beneficii ale „Urechilor de lemn” dar, daca iti spun toate avantajele lor, unde mai este aventura descoperirii? WuXing ?tie!

Acest articol a fost scris pentru Superblog 2016!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *