Nu suntem singuri


Nu suntem singuri.

Nu suntem niciodata singuri.

Ar trebui sa fim ipocriti sa consideram ca in infinitatea spatiului care ne inconjoara nu mai exista alte fiinte asemeni noua.

Ar fi precum o furnica ar crede ca musuroiul sau este singurul de pe aceasta planeta pe care noi o numim casa.

Pentru ca multi oameni au inteles aceasta comparatie si situatia noastra actuala, s-a nascut o noua intrebare:

Cum am lua legatura cu o specie extraterestra?

Nenumarate teorii au fost reproduse in filme. Nu suntem o specie tacuta.

Miliarde de semnale radio si tv ajung in spatiu si …a ne face „auziti” a devenit doar o problema de timp.

Pentru a raspunde la aceasta intrebare trebuie luate in considerare circumstantele. Primul contact cu civilizatia extraterestra va fi cu o nava sau cu o fiinta extraterestra.

Daca primul contact va fi cu o nava extraterestra atunci metodele pe care le-as considera eficiente in comunicarea cu noua specie sunt: radio, acustice, sau vizuale.  Asa cum ne putem aminti din filmul „Atacul martienilor” produs in 1996, un simplu mesaj „zborul porumbelului” semn al pacii poate fi considerat semn de razboi.

In incercarea de a raspunde acestei intrebari vine si filmul „Primul Contact”, film pe care il puteti urmari in cinema de vinerea trecuta. Pelicula science fiction spune povestea unui prim contact fortat de aparitia a douasprezece nave pe suprafata planetei.

Dr. Louise Banks (interpretat? de Amy Adams) are misiunea dificila de a traduce limbajul non-verbal al noii specii.

Unele ghiduri pentru realizarea primului contact sugereaza ca cea mai buna metoda de a comunica ar fi scrisul.

Dar, sa nu va imaginati ca o specie extraterestra va putea, garantat, sa citeasca mazgaliturile noastre de copii infantili.

Ghidul sugereaza in comunicare folosirea matematicii. Teorema lui Pitagora, chiar daca extraterestrii nu stiu cine este Pitagora, este universal cunoscuta (presupunem noi) si daca reusim sa explicam numerologia de la 1 la 10, putem ajunge sa transmitem mesaje scurte si putem deschide mai multe cai de comunicare.

Privind la modul nostru traditional de a ne intelege cu strainii sunt sigur ca voi cobora cu extraterestrul in beci si vom bea cateva paharele de tuica pana cand vom vorbi aceeasi limba.

Totusi, pentru ca nu imi fac mari sperante in aceasta metoda de comunicare cred ca a tine un iepure in brate pe care sa il mangai ar atata ca suntem o specie care pretuieste viata si nu isi doreste un viitor agresiv. Ati vazut vreodata un iepure infricosator?

Ar trebuii ca extraterestrii sa fie organici din familia legumelor pentru a intelege gresit acest mesaj.

Asa cum am precizat anterior, comunicarea va depinde de circumstante.

Mi se pare evident ca daca extraterestrii vor arata ca in pozele de mai sus, vor fi feriti de animale ierbivore pe toata durata intalnirii.

Instinctul primar uman este de a atinge un obiect sau o fiinta pentru ca cel mai important organ senzorial este pielea. Astfel, sunt sigur ca prima incercare de a relationa cu noua fiinta va fi prin intinderea mainii.

Acest articol a fost scris pentru Superblog 2016 si pentru orice fiinte extraterestre care supravegheaza internetul.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *