Vreau sa impart cu toti! 1


De cand ma cunosc imi face placere sa impart fericirea mea cu persoanele care ma inconjoara.

In copilarie obisnuiam sa imi imprumut jucariile. La liceu, imparteam sandwich-urile cu colegii mei pentru ca erau cele mai bune si toti stiau asta.

Cand am inceput facultatea, in primul an petrecut in zona Ase-ului, am descoperit o mica cafenea.

Se numea „Music Rooms” si primul motiv pentru care ne-am dorit sa intram a fost placuta din exterior pe care scria „PRETURI STUDENTESTI”. Cafeneaua avea 3 camere: Rock, Cuba si Zen. In camera Rock am descoperit pentru prima data cocktail-ul „blue sky”. A fost o bautura superba pe care am dorit sa o impart cu toti cunoscutii mei si am facut astfel, multumita bauturii am transformat fiecare intalnire intr-un eveniment. Era placerea mea de a invita prietenii. Hai sa mergem sa bem un „blue sky”. As da mai multe detalii dar, din pacate, Music Rooms s-a inchis in urma evenimentelor petrecute la clubul „Colectiv”. Cafeneaua avea 3 camere, o singura iesire si imposibilitatea de adauga iesiri suplimentare. Trei motive m-am facut sa revin de nenumarate ori in acea locatie: muzica, cocktail-ul si personalul prietenos. Pentru mine, inchiderea cafenelei a reprezentat un final de epoca.

La finalul fiecarei epoci incepe una noua. Zilele trecute am descoperit un restaurant nou, iesit din comun, care mi-a atras atentia. „Citroniers” deschide o noua epoca pentru mine atat prin atmosfera intima si muzica ambientala de pian, cat si prin prospetimea mancarii.

Asa cum „Music Rooms” m-a atras cu „blue sky” si „Citroniers” are preparatul sau care mi-a dat fluturi in stomac de placere.

Restaurantul este o locatie a grupului Residence Hotels si este cu adevarat un restaurant bio in Bucuresti. In acest restaurant am mancat cea mai buna portie de tagliatele cu somon. Mmm…somoon.

Persoanele care ma cunosc stiu ca sunt inebunit dupa peste chiar daca reusesc sa mananc doar ocazional. Si…o portie de paste facuta corespunzator cu peste reprezinta combinatia perfecta de ingrediente care nu imi va da pace si ma va imbia sa ma intorc cu prietenii mei.

Cate unul…cate doi sau cu un grup intreg, fiecare intalnire va deveni un eveniment. Personalul este prietenos si mancarea…asa cum am mai spus, este proaspata. Nu iti imagina ca este atat de proaspata incat cu cateva minute inainte de a-ti aduce un dish cu caracatita pregatita la gratar, respectiva caracatita inca mai misca. Dar, cu siguranta se aprovizioneaza foarte des pentru ca preparatele sa aibe un gust impresionant.
Pentru aperitiv recomand rulourile cu zucchini si tofu.
Nu sunt un impatimit al tofu-ului dar, recunosc un preparat gustos de la prima degustare.

Multe dintre amicele mele sunt in permanenta la dieta. Chiar daca in opinia mea fizicul lor este perfect asa cum este si nu necesita practicarea unei diete, am o alternativa si pentru micile pofticioase dornice sa faca dintr-o revedere cu mine un adevarat eveniment.

„Citroniers” are o salata dementiala.

Salata bucatarului este o combinatie intre salata verde, rosii, somon afumat, mozzarella, andive, creveti si avocado pe care nu doar imi face placere sa o consum pe nerasuflate dar, nici nu puteam sa mi-o imaginez.

Rosii, somon afumat si andive?

Amestecul de arome este evident unicat si va invit sa il testati. Deci, pentru a incheia acest articol, care in mod normal ar fi fost o invitatie telefonica…Cine vrea sa vina la „Citroniers”?

Acest articol a fost scris pentru Superblog 2016 si din dragoste pentru mancare.

 


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “Vreau sa impart cu toti!

  • Georgiana

    Felicitări pentru gestul frumos de a împărți cu ceilalți ceea ce ai, dar și acela de a împărtăși cu noi din experiența unei „noi epoci” culinare. Mulțumim pentru articol și te așteptăm la Gală! 🙂