Sau poate mare, peste si vitamina D3!
Draga Jurnalule!
Am plecat la mare. Mi-am luat mandra de mana si am fugit de nebuni sa ne incarcam cu aerosoli.
Ea are nevoie de vitamina D3 (adica de 3 ori mai mult Doru pe zi) si eu am nevoie de apa sarata pentru ca imi face bine la piele.
Vitamina D3 se ia de la soarele diminetii. Notita personala:(cumva soarele de la inceputul zilei are mai multe vitamine? eu ce am mancat pana acum?)
Am plecat special cu o noapte inainte pentru a ne bucura de rasaritul soarelui si pentru a fi printre primele persoane pe plaja.
Ce mai conteaza ca umblu catre hotel ca un harciog orb. Important este ca voi ajunge acolo. Cazare la hotel se face oricum dupa ora zece.
Indiferent unde este acel acolo:
Primul pas este cafeaua de dimineata. Daca dis de dimineata nu imi beau cafeaua si nu fumez o tigara nu ma simt bine. Parca ceva ar lipsi. Acum, sunt cateva variante in care imi place sa savurez cafeaua cu tigara:
- in balconul camerei de hotel (aceasta este alternativa cea mai placuta pentru ca inca nu esti destul de treaz sa fi in preajma altor oameni si locatia iti ofera o intimitate ideala pentru a savura gustul intens de cafea-daca afara este cald poate merge si o cafea abia scoasa din frigider)
- la restaurantul hotelului privind catre mare (daca exista o astfel de priveliste)
- direct pe plaja (nimic nu se compara cu un scaun/seslong/bancuta uscata pe care sa te asezi la malul apei si sa savurezi o cafea)
Hotel Aurora Mamaia, cel pe care l-am ales, nu are iesirea restaurantului chiar pe plaja dar, la cat de racoare este in perioada asta, nici nu cred ca imi doresc sa stau pe plaja pe un seslong umed sau chiar ud la ora 6 AM.
Cred ca ar fi ideal ca fiecare hotel sa aiba in minifrigiderul din camera cel putin o doza de cafea pusa la rece. Ar fi un mic „je ne sais quoi” in inceputul unei zile calduroase si frumoase.
Prima zi
Prima zi este intotdeauna de leneveala. Ajungi la hotel la mare, iti lasi bagajele, bei cafeaua, iesi sa te plimbi pe plaja pana gasesti un loc si te plantezi acolo mai bine decat palmierii lui Agaton. Ziua 1 trebuie sa contina si putina balaceala chiar daca vremea o permite sau nu. Nu poti spune ca ai fost la mare daca nu ti-ai bagat nici macar picioarele in apa. La fel de bine puteai merge in orice alt oras turistic. Totusi, noi pentru asta suntem acolo. Venim la Mamaia pentru mare (plaja+apa) si singurele „beneficii” pe care hotelul mi le poate oferi se afla prioritar pe plaja.
Daca hotelul iti ofera seslong in pretul cazarii atunci ai parte de un mare noroc pentru ca altfel te poate costa intre 15 si 30 de lei un seslong.
Un alt mare avantaj pe care l-am urmarit cand am ales hotelul, a fost prezenta unei piscine. Am vrut hotel cu piscina. Pentru mine este important doar daca apa marii nu este suficient de curata dar, iubitei mele ii este esential. Ar prefera sa intre sa se balaceasca intr-o piscina decat sa se lase purtata de valurile ametitoare ale Marii Negre si partial o inteleg. Am avut si eu peripetiile mele cu apa. Tot in statiunea Mamaia.
Nu vreau sa ma mai lungesc mult ca pierd timp de balaceala asa ca termin cu o lista de trei lucruri pe care trebuie sa le faci la mare:
- Scaldat in apa marii (scaldat, alergat, fiecare cat de mult poate)
- Relaxare (stat pe plaja, plimbat cu picioarele prin apa sau pur si simplu sedinte interminabile de „solar” natural) PS: lipsa stresului ca nu trebuie sa gatesti nimic (daca si in vacanta trebuie sa gatesti, atunci nu esti in vacanta)
- Mancare de peste (la mare gasesti cel mai proaspat peste si daca, intamplator, nu gasesti un preparat cu peste proaspat intr-un intreg restaurant de pe malul marii, atunci acel restaurant nu se respecta)- guvizi, hamsie, ciorba de peste sau un peste la felul doi tot trebuie sa gusti
Mi se pare imposibil ca unele restaurante inca apeleaza la peste importat cand avem apa atat de aproape de noi. Avem guvizi SI NU NUMAI!
Asta este tot ce iti spun aici draga jurnal. Am fugit in apa.
PS: Articolul a fost redactat pentru Spring Superblog 2017.