Nici nu a venit Pastele si eu deja sunt cu gandul la zilele calduroase de vara. Acele zile pline de soare si pe care multi dintre noi incercam sa le evitam stand sub adapostul aerului conditionat.
Eu nu vreau sa ma mai ascund. Cel putin, asa intentionez de fiecare data. In fiecare vara am incercat sa plec la mare. Intotdeauna am asociat vara cu relaxarea pe plaja.
Si cum incep sa sara temperaturile peste numarul varstei mele, incerc sa profit de fiecare ocazie pe care o intalnesc pentru a ma apropia de o piscina sau o zona in care sa ma pot balaci. Fiecare neuron din capul meu incepe sa strige: ” vacanta ”
Imi place calmul pe care ti-l ofera plaja.
Sunetul pescarusilor care amuteste zgomotul copilului razgaiat de la cateva seslonguri departare…
Fiecare val care parca mangaie plaja ca pe o iubita ce merita dezmierdata continuu.
Un sejur la mare este tot ce imi doresc. Dar, niciodata nu ma multumesc doar cu simpla „plaja”.
Intotdeauna imi fac un program temeinic de obiective turistice: muzee, cladiri impresionante, biserici, relicve pierdute ale civilizatiilor anterioare care foarte probabil s-au scaldat in aceleasi ape.
Daca nu am un program frumos realizat, nu vad rostul unui drum la mare. Vorba aceea: ori o faci lata, ori stai acasa. Pentru mine, a o face lata inseamna a avea programul frumos diversificat cultural.
Fiecare zi trebuie sa contina cel putin cateva ore de stat pe plaja si inot. Dar, inainte sau dupa acel interval de ore trebuie sa fiu stimulat. Fie el stimul vizual sau intelectual, programul meu nu va fi niciodata in fiecare zi la fel.
Imi place sa stau dimineata pe plaja. Nu doar ca imi place, dar imi si face bine. De cand eram mic, doctorul mi-a recomandat sa fac cure de aerosoli pentru atmul meu bronsic. Raceam des, foarte des si acesta era un remediu natural.
Acum nu ma am probleme cu astmul dar, statul pe plaja la soare si apa sarata imi ajuta tenul in unele zone mai bine decat ar face cele mai scumpe alifii.
Toti cei care ma vad doar in online ma pot caracteriza drept un petrecaret.
Daca sunt la mare si va intalnesc acolo, voi poposi cu siguranta sa beau ceva cu voi si sa ma las purtat de valurile unei melodii.
Insa cine vrea sa ma cunoasca mai bine trebuie sa fie pregatit sa stea langa mine pe plaja, cu o bere langa seslong si cu o carte de care nu te mai poti desparti.
Anul trecut am citit din scoarta in scoarta „Povesti chinezesti cu talc”. Anul acesta sper sa gasesc o carte mai amuzanta.
Chiar daca nu ma dau in vant dupa pompozitati, imi place confortul. Prin natura sa, este…foarte confortabil ;)).
Daca am posibilitatea de a ma racori o jumatate de ora intr-un pat matrimonial extrem de pufos plasat strategic intr-o camera cu aer conditionat, o voi face. Si cine nu ar face-o?
Nu sunt un urmaritor al trend-urilor. Eu imi stabilesc propriul trend. Toata lumea merge in Maldive? Mergeti.
Toata lumea pleaca in circuite turistice? Vreau si eu! Diferenta intre un sejur la mare si un circuit turistic este scopul principal.
Cand pleci intr-un sejur, mergi pentru relaxare. Nu vrei sa te plictisesti, dar vrei sa te relaxezi.
Cand alegi circuite turistice, automat alegi un „ciucuit”. O cursa nebuneasca intr-un traseu bine definit care, in final, pentru tine reprezinta o cursa. Pornesti intr-o cursa contra cronometru cu timpul insasi pentru a descoperi cat mai mult din tainele obiectivelor incluse in circuit. Personal, daca as alege sa merg intr-un circuit, as alege si o zona in care sa descopar cultura chineza, japoneza sau mongola. Discrepantele intre aceste civilizatii si propria noastra cultura sunt atat de mari, incat cred ca circuitul ar fi o mina de idei, concepte si rezolutii pentru viata „de acasa”.
Eu sunt Morosanu, omul din spatele cuvintelor. Unii prieteni imi spun Doru, altii ma striga Teodor. Indiferent cum te decizi sa mi te adresezi, apreciez ca ai dorit sa vezi o particica din ceea ce reprezint.
Tu ce parere ai despre zilele de vara? Ai sta in casa sau ai pleca la mare? Sau, poate muntele este destinatia ta preferata…
Sa vedem ce castiga in aceasta lupta sociala Marea sau Muntele?
Voturile incep acum…contorizez pentru Vacante Speciale.
PS: Acest articol a fost redactat pentru Spring Superblog 2017.
In jumatate dintre postarile de pe blog faci reclame la diverse chestii si le inchei cum ca sunt redactate pt Superblog or sth, iar in cealalta jumatate faci reclama la filme, si alte chestii. Prin urmare, a fii blogger inseamna a scrie articole la ciupeala?
Buna Kage, ai observat partial corect. Jumatate dintre articole, cele redactate pentru Superblog sunt partial advertoriale. Superblog este o competitie de creativitate pentru bloggeri. Ce poti citi in acea categorie sunt articole in general documentate la care a trebuit sa fie respectata o tema data. Respectand tema trebuia sa redactezi un articol cat mai creativ si unicat. Asa cum se si poate observa, exista povesti redactate de mine.
In cealalta jumatate fac „reclama” la filme, este impropriu spus. Daca privesti cu atentie printre recenzii vei observa ca exista si cateva care nu au trimitere catre distribuitor. Mi se pare o chestie de bun simt sa apreciezi distribuitorul pentru ca a adus in cinematografele noastre respectivul film. Pe langa aceste categorii poti citi si despre experientele mele la diverse escape-room-uri sau poti merge catre blogul dedicat creatiilor literare. Acolo poti citi poezii scrise de catre mine si de alti poeti anonimi.
PS: A fi blogger inseamna mai mult decat iti pot explica intr-un comentariu simplu. Daca doresti intr-o zi cu soare, ca se apropie vara iti voi explica mai pe indelete.
Salut! Nu îmi place să lungesc discuțiile gratuit, așa că voi fi franc! Pe acest site nu există vreun articol postat din pasiune pt blog-ărit. Nu există vreun articol în care să îți exprimi un punct de vedere cu privire la un subiect anume, în care să diseci din perspectiva ta un eveniment, în care să îți expui sufletul! Blogul, până la urmă, este un jurnal în care scriitorul înlocuiește penița cu tastatura și caiețelul cu ecranul și în care își varsă sufletul, din dorința de a se goli și de a fi ascultat! Pe când tu ai un site plin cu articole scrise aproape de obligație și din dorința de avea cantitate și din care urmărești un câștig (vezi concursul în care postezi articole fără vreun sens sau vreo structură anume, vezi filmele și distribuitorii, vezi escape-room-urile care ți-au oferit probabil ceva beneficii pentru un articol). Spui că te documentezi când scrii articole. În articolul https://morosanu.cinefilia.ro/2015/09/escape-room-11-entrapment/ ai 5 erori provocate de o documentare sumară și superficială. În plus, nu ai cum să dovedești că te documentezi cât timp nu menționezi sursele din care preiei informație! Prin urmare ești doar un tip care înceqarcă să facă business din postări și nu un blogger!
Nu fi franc, fi Kage, mai cauta :))