Dilema zilei: Splend’or și Majorica


Splend’or și Majorica

Cu acest prim articol vad posibilitatea unei intregi noi categorii in blogul meu.

Intriga: Fiind plecat in provincie pentru cateva intalniri de afaceri omul nostru misterios (nici macar nu ii voi da un nume) a fost pus intr-o situatie mai delicata.

Fiind un om cu principii si lovindu-se de problema morala, etica si partial legala a situatiei s-a decis sa v-o expuna si voua pentru a vedea care este opinia generala si pentru a analiza ce este etic pentru dintr-o perspectiva sau alta.

Acesta este un exercitiu de gandire, un test de logica si etica unde nu aveti cum sa picati. Conteaza foarte mult perspectiva din pare priviti problema. Mult noroc!

Dilema morala:

Doamna Fiona a avut parte de un eveniment nefericit luna trecuta cand din apartament i-au fost furate mai multe bijuterii.

La intalnirea anterioara cu partenera de afaceri, doamna Fiona, a observat o pagina de internet deschisa pe laptopul personal.

Pentru a finaliza contractul fara nici un pic de efort omul misterios ar putea cumpara produsul pe care l-am observat strengareste pe laptop, pentru a il face cadou.

Pana in acest moment omul misterios si doamna Fiona si-au mai facut mici cadouri simbolice aproape la fiecare intalnire dar, dilema a aparut din cauza pretului pentru ce ar urma sa cumpere. Cand va cumpara, conteaza mai putin pentru ca bijuteria este la un magazin Splend’or accesibil online si fizic in majoritatea mall-urilor, existand peste 45 de magazine in toată tara.

Omul nostru misterios a mai facut cadouri ieftine dar, nu este convins de faptul ca acesti cercei Majorica Silhouette, care valoreaza 920 de lei (chiar daca magazinul insista sa spuna 919,99) ar intra in acea categorie.

Micile atentii intre partenerii comercial vor fi intotdeauna apreciate dar, daca suma depaseste o anume suma poate fi considerata mita.

Cerceii cu pricina sunt clasici cu argint de 925 de carate, perle sintetice si zirconiu cubic. Sincer, cred ca puteau fi si din aur pur sau din tinichea, materialul din care acesti cercei este mai putin important.

Singura dorinta a omului misterios este sa pastreze legatura buna cu partenera sa de afaceri si sa isi finalizeze noul contract de furnizare a serviciilor.

Intrebari:

Ce este corect din punct de vedere moral?

Ce ati face voi in locul omului misterios?

Ce s-ar intampla cel mai probabil intr-o situatie generala in tara ta?

Ce alte cadouri de complezenta recomandati pentru partenerii de afaceri?

Astept idei de cadouri pentru omul nostru misterios (ceasuri, cercei, brățări, pandantive, etc).

Acest articol a fost redactat pentru Spring Superblog 2017.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *