Daca esti barbat… ciorba


Hellooo.

 

Astazi vreau sa las aici o reteta banala pentru barbatii care doresc sa fie mai independenti decat femeile.

Pentru ca sunt printre acele exemplare care gatesc, va ofer o reteta decenta.

PS: reactii despre cum a iesit la sfarsitul postarii

Ingrediente:

3-4 cepe

2-3 spinari de pui

Jumatate de punga de taitei cuiburi

Sare

Piper

Patrunjel (de preferat proaspat)

Delikat (pentru ca mamele noastre au gatit cu el si noi suntem inca aici)- o lingura si jumatate

Usturoi(opțional)

Alte legume(ardei gras, cartof, telina, morcov)

2 linguri de bulion(opțional)

Preparare:

Luam o oala mare pe care o umplem de apa.

Aruncam o tara de sare si lasam la foc mic sa inceapa sa fiarba.

Intre timp curatam cepile, le taiem in 4 bucati si le aruncam in oala.

In acel moment putem adauga si spinarile.

Lasam sa clocoteasca la foc mic pana suntem siguri ca puiul de pe oase este patruns….nu este stiinta exacta …trial and error.

La mine a durat cam 10-15 minute.

Pasul 2

Adaugam delikatul.

Este necesar sa nu il adaugam abia la final pentru ca gustul sa fie intens.

Daca nu vrem sa punem bulion, pentru culoare se poate adauga putin praf de boia dulce.

Daca ai facut tot pana aici: zeama ta ar trebui sa arate asa:

Am uitat alt avantaj al delikatului:

Fiind chimical, iubita nu se va atinge de el sau de ciorba minune si te vei bucura o saptamana intreaga de propria creatie.

Bun, pasul 3

Carnea este fiarta, ceapa are foitele translucide si s-a imprastiat complet prin oala?

Perfect! Atunci, hai sa condimentam putin.

Marunteste patrunjelul ala bine DUPA CE L-AI SPALAT si arunca-l in oala. Ai putin tarhon? Baga un varf de lingura.

Poti pune si putin busuioc, menta si usturoi.

Bun. Ciorba arata a ciorba…dar nu este acra si nu are inca taiteii.

Mai intai adaugam taiteii pentru ca dupa va fi mai usor de acrit in final…dureaza doar 3 minute maxim… bors sau bors praf…indiferent de ce folosesti.

Lasam sa clocoteasca…fumam o tigara…

Ne uitam la un film si la 5 minute dupa revenim la oala…

 

Pasul final.

Turnam bors dupa gust sau cam o lingura si jumatate de praf de bors magic

Amestecam bine, gustam sa vedem daca e buna si stingem focul.

Rezultatul final va fi o ciorba sanatoasa si gustoasa.

Cine a zis ca mancarea trebuie sa si arate bine?

Important este gustul! Intens, aromat si imbietor la fiecare inghititura.

Daca pana ai terminat castronul nu te gandesti sa iti mai iei o portie, astept comentariul tau in care sa imi spui de ce, si ce nu ti-a placut. Garantez ca iti voi veni cu idei de imbunatatire.

Independenta placuta!

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *