A doua sansa


Intotdeauna am considerat ca fiecare persoana din jurul meu merita o „A doua sansa” indiferent de greseala pe care a facut-o. Filmul cu acelasi nume, incearca sa ofere acelasi mesaj plin de compasiune.

Productia „A doua Sansa” este o comedie romantica inspirationala. Din momentul in care am vazut trailerul, mi-am dat seama ca stiu la ce sa ma astept, un umor usor de digerat, o atmosfera general placuta si, pe scurt, un film de privit in serile de iarna cand te-ai saturat complet de mersul pe strazile pline de balti si zapada. 

Regizorul Peter Segal aduce din nou, o productie bazata pe un mesaj simplu pe care stie cum sa il evidentieze. Cumva, as spune ca inca nu a iesit din zona sa de confort, tinand cont de faptul ca filmele sale anterioare sunt comparabile cu noua productie din punct de vedere al stilului de umor, al genului cinematografic si intr-un fel, suntem multumiti de acest lucru.

Filmele produse de el (The Longest Yard, 50 First Dates, Anger Management sau The Nutty Professor 2) au adus de fiecare data personaje bine conturate cu caracter puternic si asta nu putem contesta.

Uneori, cand viata este mai grea, ai nevoie de un astfel de film care sa iti mai aline suferinta personala si sa te ajute sa te duci la culcare cu un sentiment placut – maine va fi mai bine.

Si, de ce sa nu fie? 

„A doua sansa” este un astfel de film, cu momente amuzante, cu personaje frumos conturate si cu suficiente citate motivationale pe care iti doresti sa le adaugi pe magneti si sa ii pui prin casa. Este ca si cum te-ai uita la „Maid in Manhattan”, dar dintr-o alta perspectiva.

Daca in primul film, menajera era transformata in doamna de prima clasa, in aceasta productie, aceeasi Jenifer Lopez intra cu usurinta in persoanajul „Maya” care lucreaza de 15 ani intr-un supermarket local.

In momentul in care eforturile sale constante nu sunt recunoscute si promovarea meritata de ea este oferita unui om nou doar pentru ca exista o diferenta de pregatire teoretica, Maya isi pune o singura dorinta.

„Imi doresc ca anii de munca si experienta sa fie echivalentul diplomelor pe care le-as fi putut avea daca mi-as fi permis studiile”.

De la o dorinta exprimata intre prieteni si pana la a evolua profesional si social, e cale lunga. Cu toate acestea nu voi intra in detalii. Singurul lucru pe care doresc sa il mentionez este ca filmul reuseste de mai multe ori sa surprinda prin momente neasteptate ale povestii si prin evidentierea mesajului atunci cand te astepti mai putin.

Cu toate ca este un film pe care nu l-as revedea mai des de o data la 4-6 luni, „A doua sansa” ramane un film demn de pastrat in colectie acasa, un film pe care sa il ai la indemana atunci cand simti ca nu poti realiza ceva, sau cand pur si simplu simti ca te afli intr-o sala de asteptare si te intrebi cand va incepe viata ta.

 

Vrei sfatul meu, si al filmului? Numai astepta, si asteptarea este viata ta. Vrei sa faci ceva? Incepe! Vrei sa spui ceva? Spune! Vrei sa ai parte de o viata mai activa? Ridicate de pe canapea! 

Bunica mea are o vorba ” Faci sau nu faci, nu exista a incerca.” 

„A doua sansa” ar trebui sa existe pentru fiecare dintre noi, dar, preventiv, iti recomand sa mergi cu prima sansa in cinematograf.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *