Aquaman


 

DC Comics ne aduce din nou in cinematografe pentru ultima lor productie: Aquaman, un film asteptat cu sufletul la gura de oricine a apreciat acest personaj in filmul Justice League.

Image may contain: 1 person, text

Aquaman este o poveste cu supereroi, o adaptare imbinata a mai multor benzi desenate oferind umor, scene science-fiction, romance, actiune si suficient suspans cat sa iti capteze atentia.

Personajul „Aquaman” a aparut pentru prima data in anul 1940 dar, cu toate ca unii cititori l-au placut, eroul a ramas „o gluma” pana la aparitia sa in serialul Smallville si animatiile realizate de DC Comics.

Serialul Smallville ne ofera prima interpretare notabila a lui Aquaman.

Desi a fost un caracter secundar, Aquaman a fost o surpriza placuta in povestea lui Superman.

Prin actorul Jason Momoa, cinefilii se bucura prima data de o reprezentare reusita intr-un film de lung metraj.

Aquaman / Arthur Curry este fiul unui ingrijitor de far si al reginei Atlantidei, un semi-om semi-atlantian puternic, cu o piele mai rezistenta decat orice om si avand abilitatea de a vorbi cu vietuitoarele marine.

Filmul Aquaman isi gaseste inspiratia in benzile desenate realizate de Geoff Johns fara sa ignore complet restul materialelor.

Cu toate ca personajul interpretat de Jason Momoa nu arata nici macar putin ca frumusetea blonda si nobila din paginile revistelor, garantat, personajul are sarmul sau prin calm si umor.

Directorul James Wan reuseste sa iasa din zona de confort (filme horror ca seria Puzzle mortal, Demonic, Jigsaw si mai recent –The Nun) si invatand din remake-ul serialului McGuiver si filmul Furios si iute 7, realizeaza un film cu supereroi care reuseste sa isi atinga telul: sa fie distractiv, frumos filmat si ilustrat si sa te faca sa sa pleci de la cinematograf cu un zambet pe buze.

Vizual, filmul pare inspirat dintr-o multitudine de genuri: simti stilul filmului „Prince of Persia”, „Avatar” si „Journey to the center of the earth”, National Treasure dar ai parte si de momente subacvatice in care se simte clar influenta filmelor Star Wars prin constructiile orasului Atlantida asemanatoare cu cele ale orasului Gunguns si prin luptele mari.

Djimon Hounsou, Natalia Safran, and Sophia Forrest in Aquaman (2018)

https://i.redd.it/eriupd21snd11.png

DC Fans Protest Use Of “Underwater Star Wars” To Describe Aquaman Movie. Full story at FakingStarWars.net . . . . . . . . . . #starwars #prequels #thephantommenace #dc #dcu #jasonmomoa #aquaman #amberheard #waterworld #underwaterstarwars #disney #thelastjedi #theforceawakens #satire #comedy #parody #fakenews #fakingstarwars #fsw #jarjarbinks #gungan #gungans #comics #dccomics #mcu #marvel #saltytears #fanboytears #staysalty

Daca cele trei poze iti par naturale pentru un film cu Aquaman, atunci inseamna ca nu ma insel.

DC Comics a invatat in sfarsit ca trebuie sa isi lase echipa de productie sa prezinte intreaga poveste fara a interveni in deciziile regizorului si a demonstrat ca, cu toate ca nu invata atat de mult din reusite (Wonder Woman), cu siguranta invata din greseli (Justice League). Scenariul imbina frumos trecutul lui Aquaman cu prezentul sau.

Din punct de vedere al actorilor, numele grele prezente in film nu eclipseaza sub nici o forma prezenta lui Jason Momoa si este totusi cazul sa ii mentionam pe: Amber Heard, Willem Dafoe, Nicole Kidman, Dolph Lundgren, Julie Andrews (fosta Mary Poppins fiind o prezenta vocala surprinzatoare), John Rhys-Davies si multi altii.

Sunt sigur, ca multa lumea a mers la film si pentru Jason Momoa dar, pentru a concluziona, trebuie sa admit ca filmul Aquaman este o reusita. Nu este un film genial, dar este un film care ne reaminteste pentru ce mergem la cinematograf atunci cand vrem sa mergem undeva sa ne distram.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *