Acasă poate fi relaxant și odihnitor. Acasă, dar nu acasă este casa de vacanță.
Știi acel moment când vine ziua de vineri și îți dorești să zbori din oraș cât mai departe de stres și responsabilități?
Poate în weekend preferi să migrezi către munte sau poate marea te atrage mai mult. Indiferent care este plăcerea ta, cu siguranță se află într-un oraș sau sat mai puțin poluat decât combinația cu noxe de autoturism din București.
Toți visăm să avem o casă departe de casă, un loc în care să ai parte de confortul casei tale dar şi de momentele de relaxare pe care dintr-un motiv sau altul nu le ai acasă. Un astfel de loc sună ideal in mintea mea.
Pentru că de câte ori m-am mutat am învățat ceva cu fiecare ocazie, astăzi vreau să iți împărtășesc secretele unei organizări rapide pentru a finaliza locul în care îți vei petrece weekend-urile. Nu e uşor, dar cu puțină organizare vei face totul exponențial cu mai puțin efort şi stres.
Deci, pentru că Dobrogea are un loc special în inima mea, am decis să renovez o casă bătrânească din Seimeni. De ce Seimeni? Simplu! Aerul este curat, este un loc propice pentru a crește câțiva copaci, câteva animale, sau de ce nu, poate o vie.
Motivul principal este poate faptul că este Dunărea în apropiere.
Dorul de a pescui ca în copilărie este suficient de intens cât sa ma convingă.
Acum, cand zic renovare, sa nu te gândești că m-as aventura la refacerea rezistenței structurii sau diverse modificări care mă depășesc. Nu. Pentru asta există meseriași, persoane cu experiență și studii în domeniu.
Cel mai mult îmi place stilul arhitectural unic din zona Dobrogei. Casele vechi tradiționale aici se construiesc în linie. Astfel, în prima încăpere ai o sobă babană care nu are coşul în sus cum au alte case, ci pleacă cu el pe orizontală parcurgând pe rând fiecare încăpere. Prin urmare, fiecare camera va avea nu numai căldură de la coşul sobei, ci şi un pat cald sau o canapea plăcută unde te poti relaxa.
Pentru că va povesteam că am învățat ceva din mutările mele, am luat decizia de a face o singură comandă pentru toate materialele pentru ca să economisesc și timp și bani.
Știi motivul pentru care mulți evită brokerii de imobiliare cand dau să cumpere o casă?
Iau comision mare din intermediere.
Nu acesta este cazul şi pentru magazinul online Vindem-Ieftin. Ei scanează întreaga piață de materiale de construcții şi vin mereu cu prețurile cele mai avantajoase. Astfel poți să te asiguri că nu bați nici drumuri de pomană şi reuşeşti să şi economiseşti banuți pentru o grădină de vis cu pavaj pentru casa din Seimeni. Nu-i aşa că sună bine să achiziționezi materiale de construcții online?
Ca orice „meseriaș” am facut o listă cu ce vreau să renovez și de aici am descoperit și ce materiale îmi sunt necesare.
Pentru baie: gresie, faianță, șapă ca sa renivelez, vopsea. Țevile si restul accesoriilor vor fi alese dupa o discuție cu instalatorul meu favorit, Marcel.
Pentru camere: vopsea, glet, parchet, geamuri și izolare fonică și termică.
Pentru mansardă: izolare termică, ferestre de mansardă, scânduri de lemn.
Pentru toate acestea mă consult cu prietenul meu expert in construcții ca să stabilesc cantitatea necesară și după îi las pe băieții de la magazin să își faca treaba și să revină catre mine cu o ofertă de preț minus 50 de lei.
Cum adică ofertă de preț minus 50 de lei?
Adică în momentul în care voi primi și folosi materialele voi face o filmare pentru care firma îmi da 50 de lei înapoi.
Prin urmare, organizarea mea constă in comanda rapidă a materialelor și forța de muncă.
Din mutări am învățat că este mai ușor sa faci jumătate de drum de mai multe ori decât tot drumul întreg așa că, este mai ușor să realizezi renovarea pe bucăți în paralel.
Acest articol a fost redactat pentru Spring SuperBlog 2020.
Pingback: Proba 3. Cu Vindem-Ieftin, construiești sau renovezi oriunde vrei