Certurile în familie pot fi evitate! 1


Știai că multe certuri în familie pornesc de la veșnicul război:
Cine spală vasele?

Într-o lume ideală, fiecare membru al familiei își spală vasul după ce îl folosește, dar să fim realiști, asta se întâmplă destul de rar.
Uneori spală bărbatul, alteori femeia, uneori copilul este pus la spalat vase ca pedeapsă pentru năzbâtiile făcute.
Dacă te gândești că unele produse au un preț piperat, ai dreptate, poate așa pare, dar liniștea pe care ți-o oferă este neprețuită.
Am stat și m-am gândit ce pret să pun pe modificările din bucătărie și am ajuns la concluzia că banii necesari pentru liniștea mea psihologică sunt nelimitați.

Atunci când gândești din perspectiva asta realizezi ce îți dorești cu adevărat și, chiar dacă poate dura puțin mai mult pentru a-ți reamenaja bucătăria după dorințele și necesitățile familiei, în final vei reuși.

De ce spun asta? Pentru ca eu am încredere în tine. Dacă eu am, nu ar fi cazul să începi să crezi și tu în forțele proprii?

Detaliile în bucătărie fac diferența. Hai să îți explic de ce? Un detaliu minor poate face ca obiectul din bucătărie să fie folosit mai puțin de unii membrii.

În apartamentul unde locuiam înainte, chiuveta era un subiect de discuție de fiecare dată când cineva nu voia să spele vasele și trebuie să recunosc că și eu o cam evitam în unele momente.

Pentru mine, chiuveta era amplasată mult prea jos pe corpul de bucătărie. De fiecare dată când spălam vasele era inevitabil că mă voi uda mai mult sau mai puțin pe pantaloni. Pentru iubita mea, problema chiuvetei era de altă natură. Bateria de la chiuveta era prea joasă și se stropea pe piept.

Concluzia, un corp de bucătărie trebuie să fie suficient de înalt încât să fie folosit de toți membrii familiei dar, nici atat de înalt încât să ajungă la coate.

Orice decizie vei lua, îți recomand să fie o decizie de cuplu.

Nu sunt instalator, dar știu ce arată bine și mi-a picat cu tronc ideea de chiuvetă cu finisaj grafite.

Pentru că este bine ca decizia sa fie în cuplu, eu am ales „culoarea”, ea a ales modelul și amandoi am fost de acord cu dimensiunile necesare.

Am căutat chiuvete de bucătărie și conform ideii de mai devreme am ajuns la următoarea variantă:

  • Baterie Platino cu finisaj grafite

Alegerea finală nu are briz-briz-uri, nu are cap extensibil cum mi-am imaginat inițial dar presupun că poate fi adăugat un filtru suplimentar rotativ în capul său.

Culoarea este exact cum îmi doream și forma este destul de reușită încât pentru mine să se asemene cu o lebădă și pentru ea cu o floare.

Ție a ce ți se pare că seamănă?

Ce crezi că ar trebui unei baterii de bucătărie?

Dacă puteam să îi aduc modificări îi realizam un cap atașabil de tip stropitoare cu mai multe ieșiri.

Imaginația mea zboară mult mai departe. Dacă am o chiuveta mare, suport metalic de vase, capul de ajustare atașat voi putea să clătesc simultan mai multe vase la o temperatură ridicată.

  • Chiuveta Maris Fragranite este disponibilă într-o gamă variată de dimensiuni și 6 variante culori printre care și cea care mi se potrivește cu bateria.

Am apreciat chiuveta de mai sus pentru faptul că are zona în care pot tăia legume care sunt clătite în „vasul” mic sau pot plasa oala în partea stângă și să lasi pastele la scurs în această „mini-chiuvetă”.

Crezi că ai evitat o ceartă în familie? Ce faci când amandoi aveți timp limitat și vasele se strâng în chiuvetă?

O mașină de spălat vase poate salva o câsnicie! Ei, nici chiar, dar cu siguranță te scapă de unele certuri care în timp pot duce la probleme de cuplu mai serioase. Pentru că mă gândesc la viitor, lăngă chiuvetă trebuie să adaug și mașina de spălat vase incorporabila FDW 613 E6P A+ .

De multe ori, când nu sunt mari diferențe de aspect (cum sunt mașinile de spălat vase – cam toate arată similar), merg pe alternativa unui produs mediu. Nici varianta cea mai scumpă nu îți garantează rezultate perfecte, nici varianta cea mai ieftină nu îți garantează că îți faci treaba cu ea.

Varianta de mijloc trebuie să corespundă necesităților tale.

Unele mașini de spălat mai mici ca dimensiuni pot să fie perfecte pentru o casă unde locuiesc două persoane dar, când ai parte de musafiri va trebui să speli vasele pe ture.

Aici chiar m-am îndrăgostit pentru că am realizat că chiuveta mea va fi permanent goală.

Voi scăpa de stres, voi scăpa de discuții inutile, voi fi mai relaxat și mai dornic de a face alte lucruri pentru că am mai mult timp liber. Nu zic că vasele se spală singure, dar poate fi o activitate mai plăcută și garantat igienică.

Tu nu ai vrea să eviți certurile în familie?

Știi momentul acela frumos în care gătești un pește și mirosul îți îmbie simțul olfactiv?

Dar ce faci dacă iubita ta este alergică la respectivul pește?

Pentru că nu vrei sa te cerți și pentru că tu te-ai decis să gătești o masă săntoasă, însă nu vrei să îi produci neplăceri jumătăății afumând întreaga bucătărie, vital în operațiune este o metodă de a scăpa de miros. Dacă am mers pe Franke până acum, m-am gândit că toate vin odată și le montăm simultan.

Am ales o hotă Franke cât mai puternică și cât mai apropiată culorii și am rezolvat și această viitoare problemă.

Tu ce probleme ai întâlnit în bucătărie pe care ai putea să le eviți? Hai să discutăm în comentarii despre problemă și ne gândim împreună la o soluție.

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2020!

 


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “Certurile în familie pot fi evitate!