Ajută un ONG în lupta Coronavirus-ului fără să donezi nimic! 1


Înainte de începutul pandemiei, ONG-urile au supraviețuit, s-au dezvoltat și au adus atribuții pozitive în comunități prin donațiile susținătorilor lor. Astăzi poți ajuta un ONG de care ai auzit, sau în care participi, să lupte în acest război pentru sănătatea celor care te înconjoară.

Odată cu apariția Coronavirus-ului, în jurul nostru au apărut restricții tot mai mari în ceea ce priveste îngrijirea și grija în special față de persoanele aflate în risc. Limitarea accesului în spațiul public i-a pus pe toți pe jar, iar pensionarii, fiind categorie de risc în fața virusului au fost cei mai privați de libera circulație pentru a fi feriți de visusul Covid-19. Nu are niciun sens să îți povestesc despre virus și toate aspectele sale, sunt sigur că ești la curent cu aceste detalii, însă cel mai mult m-a bucurat spiritul civic oferit de ONG-uri în această perioadă dificilă.

Am auzit de mai multe ONG-uri care și-au mobilizat voluntarii pentru a ajuta persoanele în vârstă care au nevoie de alimentele de bază în această perioadă. Practic, ei se oferă voluntar să se ducă la piață sau la farmacie în locul pensionarilor și să le aducă cumpărăturile acasă astfel încât bătrânii să nu mai fie nevoiți să iasă afară. Pe vremuri era o vorbă adevărată: Cine nu are bătrâni să și-i cumpere. Nu trebuie să ne mirăm că există acest val de persoane dornice să ajute când știu că în astfel de situație puteau fi mamele sau bunicii lor.

Dar ce e cel mai interesant este faptul că și ONG-urile au la rândul lor oameni care le vin în ajutor. Iată exemplul Autonom. #SpreadTheNews

Ce trebuie să faci pentru a ajuta și tu astăzi un ONG?

Multe ONG-uri nu dispun de autoturisme și realizează astfel de transporturi de alimente și alte activități pe bicicletă sau cu scutere limitate ca viteză. Fiecare jumătate de oră economisită poate însemna o persoană în plus care a fost ajutată.

Ce să transmiți?

Astăzi poți ajuta un ONG fără să te coste nici un leu. Tot ce trebuie să faci este să transmiți o informație mai departe sau, altfel spus, #SpreadTheNews. Nu știi nici un ONG? Poate știi pe cineva dintr-un ONG sau poate unul dintre prietenii tăi știe.

Firma Autonom Rent a Car vine în sprijinul voluntarilor oferind pentru închiriere gratuită (timp de 3 luni, cu posibilitatea de prelungire) mașini din flota Autonom din toată țara.

Conform comunicatului Autonom, au fost luate și măsuri de prevenire împotriva COVID-19 în activitatea de închiriere: mașinile sunt dezinfectate, După dezinfectare, fiecare mașină de închiriat rămâne obligatoriu timp de minimum 24 de ore în parcare, pentru neutralizare, înainte de a fi predată unui alt client și toți angajații au fost dotați cu măști și soluții dezinfectante.

Cum pot ONG-urile să obțină acest ajutor? Într-o metodă cât mai directă, Autonom poate fi contactată prin adresa de e-mail help@autonom.ro sau la numărul de telefon +40 747 277 610 .

Prin acest articol sper să transmit această informație și către următoarele ONG-uri / Asociații care ar putea să beneficieze de un ajutor nesperat și cărora vreau să le adresez tot respectul, recunoștiința și mulțumirile mele:

ASCB – Asociatia Studentilor La Constructii Din Bucuresti, Asociația niciodată singur – prietenii varstnicilor, Asociația Maria Holtzhauser, Geeks for Democracy, Fundația Regală Margareta a României, inițiativa Make the Earth great again,

Doresc de asemeni să adresez și un mesaj către Autonom să ia în considerare și producătorii locali care în aceste perioade sunt nevoiți să livreze aproape în sistem door-to-door.

2020 a venit plin de provocări dar sunt sigur că, la fel cum România a trecut prin multe provocări, vom trece și peste aceasta împreună.

Acest articol a fost redactat pentru ONG-uri în cadrul competiției Spring SuperBlog.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “Ajută un ONG în lupta Coronavirus-ului fără să donezi nimic!