Rutina, un rău necesar!


Am descoperit LOKOFOOD și m-am dus cu gândul la ciorbe, m-a aruncat într-o contemplare despre rutina unor mese bine pregătite.

De multe ori m-am întrebat dacă este bine că am ajuns să am o rutină zilnică sau, altfel spus, dacă nu cumva viața mea a ajuns ușor monotonă. De când am fost anunțat că voi începe să lucrez de acasă pentru o perioadă nedetermitată, m-am gândit la cum îmi voi adapta nevoile timpul astfel încât să nu fiu copleșit. Fiecare dintre noi, conștient sau inconștient. își creează propriile sieste matinale și propriile „ritualuri” zilnice.

Mă gândeam la siesta matinală inițial deoarece acolo este cel mai ușor de observat faptul că suntem ființe obișnuite cu rutina.

Fie că dimineața ta începe prin prepararea unui mic dejun sănătos, fie că faci parte, la fel ca mine, din categoria de persoane cu care nu te poți înțelege până nu am băut cafeaua, trebuie să admiți că și aceste activități sunt o rutină.

Munca de acasă nu este una ușoară. Da! Eu trebuie să admit că există și avantaje dar, dacă stai să enumăr, vei vedea că sunt și dezavantaje.

Când muncești de acasă, pentru început, ești lipsit de activitate fizică (nimic nu te poate trezi mai bine decât un drum până la birou într-o dimineață friguroasă), ești lipsit parțial de socializare (pauzele de cafea cu colegii sunt o metodă de a te deconecta și care cresc productivitatea) și, nu în ultimul rând, nu poți să îți organizezi acasă un birou cu 3 ecrane pe care să lucrezi simultan ca la birou.

Un alt dezavantaj al lucrului de acasă este faptul că este necesar să gătești. Dacă, la fel ca mine și tu ai locurile tale preferate unde îți iei pranzul la muncă, cu siguranță duci lipsa unui preparat de la respectivul restaurant.  Mergând către locul de muncă pentru a-mi lua unul dintre cele două monitoare, m-am gândit, cel mai mult o să duc lipsa ciorbei de pui à la grec sau ciorbei rădăuțene de la Eat Etc. (încă nu mă descurc foarte bine la dresul ciorbelor), un local cu prețuri decente unde îmi luam în general pranzul. Ajuns la birou, am luat monitorul, l-am bagat în mașină și am adaugat într-o pungă la pachet și 3 porții din delicioasele ciorbe.

A trecut prima săptămână. A trecut a doua săptămână. În a treia săptămână mi-a răsărit în față poza zilnică cu meniul zilei de la restaurant. În partea de sus a pozei, scria cu litere de tipar „Ciorbă de pui à la grec”. Aah, durerea!

În acel moment am căutat pe aplicația prin care știam că se poate face livrare la domiciliu de la ei și am rămas cu un gust extrem de amar.

Respectiva aplicație îmi spunea că eu nu mă aflu în zona de livrare a restaurantului. Nu mi-a fost mare mirarea. Erau mici șansele să îmi livreze din Pipera taman până în Dristor. Am sperat totuși. Lucrând de acasă am început să gătesc, dar în zilele mai aglomerate, în zilele în care mă simt epuizat, o comandă de mâncare la restaurantele din apropierea mea este ajutorul de care eu am nevoie și, dacă te gândești, de care au și aceste localuri nevoie. În aceaste luni în care toți stăm în casă, localurile noastre favorite nu au parte de comenzile pe care le aveau când ne strangeam cu prietenii la o bere și o porție de mici cu voie bună. Îți amintești câți oameni prietenoși care te serveau avea restaurantul tău favorit?

Imaginează-ți că acele persoane nu au acum activitate și în cea mai bună situație acum lucrează la bucătărie sau fac livrări. Dacă restaurantul nu are vânzări în continuare, sunt șanse să nu își poată plăti chiria și să se închidă. Când vom ieși din aceste carantine sau autoizolări, unde vei mai merge? Ei spun #SuntemAlaturiDeTine pentru ca tu să te menajezi și să nu îți riști sănătatea. #StaiAcasa și gătește sau, dacă ai o zi mai grea, fă o comandă. 

După un apel către restaurant și ceva documentare, am descoperit o platformă de intermediere între restaurantele partenere și clienții care doresc să comande online mâncare – inițiativă 100% românească – numită  LOKOFOOD.

Aici am descoperit câteva localuri care livrează în zona mea și printre ele, surpriza maximă, un local al francizei Eat ETC.

Momentan, cu venirea sărbătorilor pascale, majoritatea restaurantelor care livrează în zona mea au modificat meniul pentru a fi specific sărbătorii dar, sper ca după Paște să mă pot bucura de o ciorba dreasă așa cum numai la muncă puteam savura.

Tu unde mănânci masa de pranz când ești la muncă? Ce localuri îți apar în zona ta pe LOKOFOOD (din curiozitate)?

Acest articol a fost redactat pentru competitia Spring SuperBlog 2020.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *