Si pe tine te doare spatele de cand lucrezi de acasa? Ia un scaun de birou.


Munca de acasă poate fi pentru mulți o plăcere cu două tăișuri. Dacă în ultimele luni ai început să lucrezi mai mult de acasă, cu siguranță ai constatat că nu erai pregătit pentru a te muta cu munca acolo unde speri să te relaxezi. Dacă ești și freelancer, ai avut noroc. Cu siguranță spațiul tău de lucru de acasă este deja pregatit cu un birou și un scaun de birou confortabil unde iți poți practica activitatea câteva ore bune zilnic.

Iată că eu nu eram tocmai pregătit. Aveam un birou micuț pe care l-am adaptat cu ușurință în primele zile de ședere acasă. Marea problemă resimțită rapid a fost dorul de muncă la birou. Lipsa biroului meu de la job s-a resimțit odată cu apariția primelor dureri de spate pentru că acasă nu aveam confortul de la birou. Acasă nu am un scaun ergonomic ales special de un profesionist și cu un preț semnificativ pentru a se asigura că nu voi avea probleme medicale.

Așa a pornit căutarea spațiului perfect acasă. La fel ca tine, am încercat să stau la birou pe scaunul directorial vechi pe care îl aveam în dotare. După o oră, sau cel mult două, amorțeam, iar durerile dorsale se aplificau. Săracul scaun de birou a fost proiectat să mă țină în jocuri ore bune, dar cine se gândea că eu aș fi dat să îl călăresc cu atâta intensitate după mai mult de 7 ani de la achiziția lui?

Am zis că așa nu se poate și am făcut tot posibilul să lucrez întins pe canapea. Ba, la un moment dat, am ajuns cu munca și în pat în speranța că voi lucra ceva mai relaxat.

După cum știi, desi este cumva mai plăcut să lucrezi tolănit în pat, nu este și foarte sănătos. În scurt timp am început să mă vait de alte dureri și aveam episoade în care înțepeneam dacă nu faceam miscare prea des. Așa că era necesar să mă ridic o dată la ceva timp. La câteva zile Andreea mea a venit și ea să lucreze de acasă.

I-am cedat ei biroul, și am trecut la o masă normală. Am tras un taburet langă ea și mi-am văzut de muncă.

Dar, undeva în mintea mea, strigă un pitic: „Nu ai o poziție corectă la calculator!”. Și eu îi răspund răspicat: „Știu!”

Dacă te-ai interesat vreodată, ai descoperit că poziția corespunzătoare la calculator este cea de mai jos.

Observi problema la această poză? Majoritatea studiilor au analizat care ar trebui să fie poziția corespunzătoare atunci când stai la un calculator nu la un laptop. Acesta este unul dintre motivele pentru care lucrez pe laptop conectat la un monitor. Privirea mea rămâne la un unghi corespunzător. Trebuie să recunosc că nu puteam să tastez cum trebuie dacă tastatura nu era înclinată, dar am rezolvat problema  mulțumită dock-ului pentru laptop.

Și acum rămâne de rezolvat ultima mea problemă. Am nevoie de un scaun de birou pentru a mai scurta din pauze și a fi la fel de eficient precum sunt de fel la locul de muncă. Știi vorba veche: „Dacă vrei să rezolvi ceva dă unui leneș?” Cred că varianta online în cazul meu a vorbei ar fi:

Dacă vrei să cauți ceva cum trebuie, dă unui leneș care va căuta  pe un site cu de toate, ca un agregator de produse.

Eu mi-am căutat scaune de birou și asta am găsit. De data aceasta, pentru că mă interesează propria sănătate și nu-mi doresc să am probleme cu coaloana, voi căuta un scaun de birou care să aibă cât mai multe părți reglabile și, în mod evident, mi-am propus că nu îl voi lua pe cel mai ieftin, ci îmi voi cântări opțiunile.

Cineva zicea, cu cât are mai multe părți reglabile, cu cât este mai profesional. Realitatea este că și pe scaunul de 400 de lei, dacă nu ai citit înainte ce vei cumpăra, poți să nu te simți bine. Eu am văzut că se poate regla înălțimea, sistemul de balansare, cotierele, tetiera și spătarul.

Pentru că sunt chitit să iau scaunul de birou, am făcut o mică selecție cu poze ale lor.

Tu pe care mi-l recomanzi? Aruncă un ochi la cele 7 variante ale mele sau da-mi alte alternative.

PS: Eu mă gândeam la varianta 2, 4, 6 și 7.

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *