Cum sa ai o casa de nota 10!


Toata lumea isi doreste sa paseasca in propria casa si sa simta un sentiment puternic de mandrie cand spune „Am ajuns acasa!”

Si cum sa nu ne dorim asa ceva? Casa este locul unde ne petrecem cel putin 10 ore pe zi, unii chiar mai mult. (da, am luat in calcul si orele de somn)

Pentru a avea o casa de nota 10, trebuie sa o aranjezi in asa fel incat sa transmita stilul tau, eleganta si in acelasi timp, modernism.

Acesta este ghidul simplu prin care eu mi-am modelat casa in 4 pasi.

Pasul 1

In spatiul de intrare in casa (aproximativ 2 m.p. pana la 5 m.p.) ai nevoie de o podea care sa fie usor de mentinut, usor de curatat si totusi la fel de usor de inlocuit. Recomandarea mea este Linoleum (sau cum i se mai spune, covor PVC).

„Covorul” de intrare poate avea orice model si poti incerca atat o solutie clasica cu aspect lemnos cat si modele mai indraznete.

Iti poti invita prietenii in casa ta atentionandu-i ca trebuie sa stie sa inoate sau le poti oferi o tabla de sah pe care sa isi aseze incaltamintea. Toata lumea stie ca tu iti vei aseza incaltarile in locul regelui.

 

Daca optezi totusi pentru un aspect mai rural pentru ca sa te simti ca la casa parintilor de la tara poti sa alegi si modele cu aspect de piatra. Indiferent de modelul ales imi vei multumi intr-o zi deoarece pardoselile de PVC se curata foarte usor prin spalarea suprafetei cu un mop imbibat in apa amestecata cu putina solutie de curatare. Complicat, nu? Si daca te decizi ca nu iti mai place te costa putin sa il schimbi. Cu doar 264 de lei ti-ai inlocuit cei 2 metrii patrati si Diego (firma serioasa) iti si taie gratuit la dimensiunile solicitate. Numai bun de aplicat!
Dar, degeaba iti povestesc despre ce poti face la intrare, pe tine te intereseaza sa ii uimesti dupa ce au intrat in casa…

Pasul 2

Podeaua din sufragerie

Exista cateva alternative pentru podeaua din sufragerie, in functie de ce material ai deja. Daca ai parchet deja pe podea mai poti opta doar pentru un covor. Va ajuta totusi daca vei gasi un model frumos care sa aduca modernismul in casa ta. Modelele in dungi sau cu modele voalate sunt foarte frumoase si un colorit interesant poate aduce o tenta de voiosie in apartament. Dar nu trebuie sa ignori situatia in care grupul de prieteni este suficient de tanar incat sa stea pe jos. In astfel de situatie poti opta pentru un covor pufos pe care sa iti asezi fata cu cea mai mare placere. Si stiu…poate tu nu te vei tolani atat de mult pe jos dar, in momentul in care toata lumea se aseaza pe podea pentru o tura de monopoly toata lumea va fi impresionata.

 

Daca in apartamentul tau ai o podea cheala atunci merita o mocheta. Pe cat este de simplu de montat pe atat de simplu este de mentinut. Si poate esti genul de persoana care se decide destul de greu cand are de ales un model. Aceasta nu este o problema, de aceea exista persoane specializate. La firma Diego poti merge la o ceasca de cafea(serviciu complementar) si te poti consulta cu angajatii pentru a obtine cea mai buna alternativa pentru sufrageria ta.

Pasul 3

Oricare persoana ar intra in casa ta, dupa ce observa pardoseala, ridica privirea si se uita la obiectele din camera. Aici nu te pot ajuta decat cu multe ore de discutii la cafea. Nu ma descurc eu. Diego …poate. Eu nu te pot ajuta cu acest aspect. Va trebui sa te decizi singur ce mobila iti alegi, ce obiecte iti completeaza camera si ce stil de masa vei pune in sufragerie.

Un singur lucru iti spun: ar fi bine ca fata de masa sa aiba un model frumos si special. Mie imi face cu ochiul acest model cu spic de grau… rustic, dar modern.

 Pasul 4

Dupa ce musafirii se vor delecta cu podeaua, cu obiectele din camera si cu fata de masa superba se vor plictisi si iti vor arunca ochii cu o mai mare atentie pe pereti.

O idee interesanta ar fi un tapet de perete imprimat cu ziare vechi care sa mentina atentia musafirilor dar, din nou, acest aspect tine de cat de modernist doresti sa fi. Poti oricand sa alegi o alternativa mai traditionala sau poti sa fii unicat.

 

 

 

Personal, iti recomand sa fii unicat. Unicatul iese in acest moment in evidenta si iti garantez ca un tapet ca acesta isi va face datoria.

In final, asa cum am mentionat anterior, decizia iti apartine. Dar, daca iti doresti o casa de nota 10, iti recomand sa apelezi la o firma de specialitate. Eu iti recomand Diego!

Acest articol a fost redactat pentru Spring Superblog 2016!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *