Singur în bibliotecă


M-a lăsat singur în bibliotecă! De ce? În fiecare zi din săptămână am fost împreună.

Am văzut multe ceasuri bărbați de-a lungul vremii, eu sunt un ceas mai deștept.

De dimineață de la ora șapte îl însoțeam la muncă. Am fost un companion fidel. Îi număream pașii făcuți și îl atenționam de fiecare dată când era ceva notat în calendar chiar de la începutul zilei.

Cum se poate întoarce cineva împotriva ta cu o asemenea ușurință? Atunci când știi totul despre persoana alături de care ești în fiecare moment al zilei, ce discută, ce muzică îi place să asculte, câtă mișcare face zilnic, ce jocuri îi place să folosească pentru a se relaxa și chiar îi simți fiecare bătaie a inimii. Nu ai nici cel mai mic dubiu că îi vei fii alături toată viața ta. De când ne-am întâlnit am fost de nedespărțiți. Acum, m-a lăsat singur în bibliotecă.

Oare m-am urâțit? Poate am început să prezint urme de îmbătrânire.  🙁  Oare își caută un nou smartwatch?

Îmi voi face propriul jurnal.

30 Martie 2020

Astăzi am reușit pentru prima dată de când am fost părăsit să mă uit în telefonul lui. Acum înțeleg totul. Am văzut notificările de pe site-urile abonate. Lumea este într-o perioadă de pandemie și el s-a izolat în casă.

Eram gelos degeaba. În această perioadă este vorba despre #TimpulPetrecutAcasă și sunt curios cum rezistă mental în această izolare față de prieteni, față de cei la care ține, față de activitățile care îl definesc parțial.

Acum înțeleg de ce m-a abandonat până în acest moment.

 

Ultima sa notiță în telefon la sfârșitul zilei a spus tot ce era necesar. Activitatea fizică de care se bucura până în această izolare trebuie cumva simulată. Eu țin la sănătatea lui. Aparent, și el este conștient de situație.

Ziua 16

Pentru prima dată simt că sunt iar dorit. El a început să facă mișcare zilnică. În fiecare zi, la ora prânzului dă o fugă până la cutia poștală și înapoi pe cele patru etaje, fără lift, pentru a mai arde calorii.

Norocosul are bicicletă eliptică în casă și își petrece câte 15 minute la fiecare interval de 8 ore pe ea.

Ziua 17

Căutând prin casă a găsit două haltere. Am numărat fiecare mișcare făcută de el. Sus, jos, sus, jos, am numărat 400 de mișcări.

Nu vreau să îi spun încă, dar îi monitorizez constant pulsul și în timp ce doarme. Știu de fiecare dată când are un coșmar sau un vis mai intens.

Ziua 18

Seara trecută zici că a alergat într-un maraton. Cu siguranță nu a avut un coșmar. S-a trezit destul de târziu. Leneșul! Așa se întâmplă când stai tot timpul în casă. De mâine o să îi pun o alarmă pentru a fi sigur că se trezește la timp. Munca de acasă este tot muncă.

Ziua 19

O sticlă de vin roșu a crescut tensiunea. Nu îmi vine să cred. Dacă nu eram ceas, credeam că este mai târziu. La ora 18 să bei vin. Bețivanul!

Ziua 20

Munca de acasă poate fi o reală provocare. Dacă mersul până la birou te putea trezi în zilele în care erai mai obosit, cafeaua și aerul curat de pe balcon râmăn singurele stimulente pentru #TimpulPetrecutAcasă

Ziua 21

A început să se uite la seriale, iar nu mă bagă în seamă. Noroc că îl atenționez când apar episoade noi din serialele favorite. Măcar așa se uită și la mine.

Viața oamenilor izolați în casă nu este ușoară, dar nici de lepădat. Cu toate limitările, ei găsesc metode de a se amuza și de a-și petrece timpul.

Tu cum #StaiAcasă, cum îți ocupi timpul și cum te folosești de ceasul tău? Fie el ceas normal sau smartwatch.

Acest articol a fost redactat pentru Spring SuperBlog 2020.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *