Împreună la bine și la rău 1


La fel ca într-o familie, într-o comunitate și nu numai, suntem împreună la bine și la rău.

Din momentul în care a început această pandemie am luat legătura din ce în ce mai des cu persoanele dragi care ar fi mai sensibile. Cred că în ultima lună am vorbit mai mult la telefon decât am vorbit tot anul 2020. Cum să nu le dai telefon să le spui să stea în casă dacă nu au drumuri absolut necesare? Cu toate că îmi sunt dragi, sunt conștient că și ei ar putea fi inconștienți uneori și încăpățânați de multe ori. Cum să nu porți grija celor la care ții?

De când stau în casă, am început să mă documentez de pe ce site-uri și aplicații mobile pot face comenzi de mâncare și de unde pot procura cu livrare acasă diverse produse: medicamente, măști de protecție, gel antibacterian sau dezinfectanți.

În astfel de momente, persoanele obișnuite cu realitatea faptului că schimbarea este singura constantă în această lume, sunt cele care se adaptează cel mai ușor la noul stil de viață și la limitările impuse.

Nu tuturor ne este ușor. Unii sunt obișnuiți să alerge zilnic în parc, alții au tendințe claustrofobe și cu greu fac față izolării în apartament. Unele persoane sunt obișnuite cu stilul activ al locului de muncă și această încetinire a ritmului îi poate purta spre depresii serioase. Ce vreau să îți transmit transmit dacă te numeri printre aceste persoane este că nu ești singur / singură. Suntem împreună și la bine și la rău și acest aspect se vede clar la doctorii care nu demisionează, la magazinele mici care își țin porțile deschise pentru ca alimentele să le poți lua de la magazine din proximitate și chiar și de la firme care, deși până în aceste momente au realizat profit, acum încep să doneze bani pentru a ajuta medicii sau își modifică, pe cât posibil, producția pentru a ajuta la ieșirea din situația neașteptată.

Realitatea schimbării este absolut necesară atăt pentru oamenii care mă înconjoară cât și pentru companiile care doresc să aducă un aport pozitiv în această luptă.

Dacă observăm implicarea în comunitate prin faptul că ne ajutăm între noi cu cumpărături și lucrurile esențiale pentru a trece cu bine prin această pandemie, companiile precum Farmec încearcă să ajute prin modificarea producției în geluri antibacteriene și soluții biocide precum produse igienizante pentru uz personal, pe bază de alcool 70% în formă de gel și loțiune.

O companie de produse de îngrijire personală ar putea să își arate suportul în această perioadă prin modificarea producției către cosmetice destinate igienă și în special antibacteriene. Pentru a ajuta comunitățile, poate realiza colaborări cu lanțuri de magazine și distribuitori de mâncare pentru a le distribui cât mai eficient.

Pentru a-și arăta grija și mai mult față de comunitate, compania poate funcționa ca intermediat de legătură între necesitățile oamenilor și distribuitorii pe care îi cunoaște și cu care probabil a mai colaborat.

Atunci când avem mare nevoie de dezinfectanți pentru că nu se prea găsesc în magazine, și monstrele gratuite care stau prin depozite, dacă sunt distribuite, sunt un gest de grijă față de noi.

Image may contain: one or more people and text

Acțiunea rapidă a companiei Farmec pentru a produce două noi produse igienizante pentru uz personal, pe bază de alcool 70%: Loțiunea igienizantă pentru mâini și Gelul de igienizare pentru mâini este un exemplu de adaptare la necesitatea populației. Dacă acum o lună puține persoane foloseau astfel de geluri antibacteriene, astăzi este recomandat să nu ieși din casă fără o astfel de sticluță în buzunar, și, dacă acum patru săptămâni erau dificil de găsit, îți imaginezi la ce mare căutare sunt acum. Pentru a face un pas în față și pentru a se îngriji de cei care se îngrijesc, Farmec ar putea trimite cadou, la oricare comandă care depășește o anumită sumă, acest gel igienizant.

Depășirea ingeniozității va fi clară în momentul în care vor lucra și la un spray pulverizant antibacterian pentru întreg corpul pe care să îl poți aplica ușor înainte de a intra în casă.

Poate imaginația mea zboară mai departe decât realitatea în care ar fi cazul ca toți să purtăm mâști, însă singurele măști disponibile pe piață pentru populație sunt cele de bumbac sau cu grad scăzut de protecție.

Sunt alături de tine de atâția ani pe acest blog și tot aici sunt și acum, suntem împreună la bine și la rău.

Acest articol a fost redactat pentru Spring SuperBlog 2020 și în speranța că luna următoare va fi mai bine.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “Împreună la bine și la rău