Astazi am baut cafea! 1


Si ieri am baut cafea, si alaltaieri am baut cafea. De ce beau cafea? Nici eu nu stiu de ce…

Cand eram mai tanar aveam toata energia necesara pentru a alerga, a sari si a fi activ toata ziua dar, acum, fara sfanta cafea din zorii zilei nu ma pot urni din casa.

Am inceput sa am dubii in ceea ce priveste cafeaua si adictia care ne-o produce asa ca am realizat un mic studiu pe care ti-l voi impartasi prin intermediul unei povesti.

 

Pentru necunoscatori, trebuie sa mentionez ca povestea care urmeaza sa ti-o relatez are in rolurile principale un Lord al Timpului care isi spune “Doctorul” si asistenta sa, Clara, fata imposibila din secolul 21 care il insoteste in aventurile sale. In tineretea sa, Doctorul a furat o masina a timpului, un T.A.R.D.I.S. (Time and Relative Dimensions in Space) cu care a tot fugit din acel moment evident in timp si spatiu.

Povestea noastra incepe in camera de comanda a T.A.R.D.I.S.-ului. Intr-o dimineata calduroasa a lunii August, Clara si Doctorul s-au reintalnit si au pornit o discutie interesanta.

-Clara, de ce bei cafea? spuse Doctorul.

-Pentru ca ma tine treaza si activa, raspunse Clara sorbind din ceasca.

-Da, dar de ce?

-Pentru ca toata lumea bea cafea.

-Exact, ai prins idea! Eu cred ca acum mult timp in urma…cineva a adus semintele de cafea si le-a plantat cu un scop.

-Plecam intr-o alta aventura atunci?

-Da Clara, o noua aventura! Hai sa gasim acea persoana. Un lucru este foarte interesant despre cafea, nu exista nici un document scris despre folosirea cafelei inaintea anului 1000, nu imi spune ca oamenii au locuit pe acest pamant timp de 3000 de ani si nimeni nu a descoperit cafeaua si nu imi spune ca reptilienii cu tehnologiile lor avansate nu au reusit sa gaseasca o astfel de planta.

-Reptilieni?

-Da, posesorii anteriori ai planetei, o civilizatie superba, dar niste persoane un pic prea serioase uneori…

-Nu imi vine sa cred ca stiai ca exista reptilieni si nu te-ai gandit sa ma duci sa ii intalnesc!

-Exista un moment potrivit pentru orice Clara dar, pentru moment, haide sa mergem in Etiopia si sa cautam cafeaua, spuse Doctorul picand pe ganduri.

-Ce astepti? Nu stiu sa conduc T.A.R.D.I.S.-ul!

Doctorul a tras de maneta de control si iata au pornit prin vortexul timpului catre destinatia lor, Etiopia, in jurul anului 1000 si ceva. Tardis-ul nu avea aproape niciodata un voiaj lin deoarece era construit pentru a fi condus simultan de mai multe persoane si Doctorul trebuia sa faca acest lucru singur.

Undeva, pe o straduta, s-a auzit un zgomot ciudat…

Inainte ca T.A.R.D.I.S.-ul sa se materializeze a scos un sunet specific, un sunet care aducea speranta! (Doctorul intotdeauna “conducea” cu frana de mana pusa.)

-Ahh, Etiopia! Se zvoneste ca de aici au progresat oamenii initial si au colonizat chiar si Egiptul dar, nu crede o astfel de bazaconie, oamenii au aparut initial in Muntii Carpati. Imi amintesc ca faceau cele mai bune tocane si erau niste oameni foarte veseli. Stiai ca Arhimede a invatat tot ce stia de la ei? spuse Doctorul.

-Doctore, hai sa ne concentram mai bine la motivul pentru care am venit aici, zise Clara.

-Da, desigur, hai sa mergem in piata. Daca vom gasi undeva cafea, cu siguranta acolo va fi. Haide sa mergem Clara!

Doctorul si Clara au pornit catre piata centrala din Etiopia, Doctorul purtand hainele sale tipice, costumul bleumarin cu interior rosu aprins, pantofii intotdeauna bine curatati si lacuiti, si sub sacou o vesta cum erau cele in vechime cand oamenii inca se mai duelau.

Piata din Etiopia era plina de bunatati, banane, citrice, varza, carne de vita si miel.

-Oh Doamne, ce bun este acesta banana!

-Desigur ca este buna, inca nu este plina de climicale. Voi oamenii pur si simplu nu puteti trai impreuna cu natura!

-Hei, nu da vina pe mine pentru tot, eu doar ma bucur de ce exista!

-Dar esti, si ar trebui sa te simti macar putin vinovata! spuse Doctorul cu cea mai serioasa fata posibila.

Mergand prin piata cei doi au auzit din departare:”Cafea, cafea proaspata, abia adunata de dimineata, iti da energia sa iti lucrezi tot pamantul in doar doua zile. Ia cafeaua aici!”

-Doctore! spuse Clara.

-Da, stiu! spuse Doctorul

Cei doi s-au apropiat de vanzator si doctorul intreba: – Eu sunt Doctorul si ea este Clara, scuza-ma ca te intreb dar, unde ai gasit cafeaua aceasta?

-Vai, dar o cresc chiar eu!

-Impresionant, as dori sa vad lanurile tale de cafea.

-Sunt sigur ca vrei dar doar eu si angajatii mei putem merge pe plantatie in Lanlos.

Doctorul si Clara au plecat de indata catre campul Lanlos ghidati de un tanar localnic, Aman. Ajunsi in Lanlos au observat un camp plin de cafea. Este intradevar o minunatie sa vezi un camp plin de cafea si muncitorii roind printre tufe.

Doctorul spuse: -Aici nu vom gasi nimic, trebuie sa mergem in Persia!

-Persia? intreba mirata Clara. De ce Persia?

-Nu ai citit cartea 1001 de nopti? Toate cartile au o parte de adevar si mult secret nescris.

In cateva minutele erau deja la curtea regelui. Doctorul foloseste hartia psihica(o hartie care iti arata ce vrei tu sa vezi) pentru a convinge garzile ca el este nobilul Doctor din tara Galifrey, un taram indepartat si neintalnit si Clara este fica sa venita in acest drum important pentru a-l sustine si a-i tine de urat.

Regele persan Shahryar le-au oferit o primire demna de rangul lor, iar in urma sa a decretat ca fata nobilului adica exact, Clara sa ii devina sotie.

Doctorul, stiind prea bine ca nu exista alta cale de a afla secretul cafelei ii oferi mana lui Clara fara a schita nici un minim dezaprob. Nunta a avut loc chiar in acea zi si saraca Clara a ramas singura in curtea regelui.

Regele persan Shahryar era cunoscut pentru faptul ca isi alegea neveste virgine si dupa prima noapte le lasa prada in mainile mortii. Dar, pana in acel moment nu o cunoscuse pe Clara! Pentru a supravietui, in fiecare noapte Clara i-a spus o poveste si de fiecare data lasa povestea neterminata pentru a o termina ziua urmatoare. Cine altcineva putea spune o mie si una de povesti daca nu Clara, fata din viitor care a trait si care a fost partasa la aventurile doctorului.

Pentru a-si pastra energia in timpul noptii si pentru a capta atentia regelui Clara a primit in secret din partea Doctorului o cafetiera speciala, a calatorit inapoi in viitor si a folosit laptopul lui Clara. Doctorul a intrat pe magazinul MarketOnline.ro si a comandat cafetiera profesionala Arzum Okka apoi a mers din nou in viitor pentru a lua coletul si a-l inmana lui Seherazada, noul nume al Clarei, oferit pentru ca era venita dintr-un oras liber.

Astfel, cu ajutorul cafelei turcesti realizata de aparatul profesional de parca ar fi fost realizata cafeaua la ibric, Clara a reusit sa afle substanta inclusa in cafea de catre bucatarii regelui. Dar, la fel cum s-a intamplat in cele o mie si una de nopti …va trebui sa asteptati pana noaptea urmatoare pentru a afla finalul aventurii Clarei si a Doctorului.

 

Acest articol a fost scris pentru concursul Superblog 2015 si din pasiune pentru Doctor Who si cafea.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “Astazi am baut cafea!