Cea mai buna branza din lume! 1


Saptamanile trecute iti mentionam despre Toni Delaco si despre branza. Citind cu strictete aventurile lui Toni nu am putut sa ma abtin sa nu imi imaginez care ar putea fi cea mai buna branza din lume. Raspunsul meu este simplu: nu exista. De ce?

Nu exista pentru ca gusturile fiecarei persoane sunt subiective si sunt legate atat de gusturile copilariei cat si de diversificarea gusturilor pe parcursul vietii.

Personal, consider ca cea mai buna branza este branza de la martieni (branza de vaci amestecata cu marar, o lingurita de margarina si putina sare).

Toni Delaco este un om putin mai umblat prin viata si prin lume asa ca opinia sa subiectiva este mai dificil de anticipat.

Personal, as fi spus initial ca branza cea mai buna din lume, din punctul de vedere al lui Toni, este o branza de burduf(din varful stanii) maturata cel putin 2-3 ani pentru un gust mai intens.

M-am decis sa il pune pe Toni la testul sub presiune. Legat la ochi si invartit de trei ori, Toni a fost servit cu 3 tipuri de branza.

Testul nr. 1

Rezultatul: Branza cu un mix de gust sarat care iti scartaie intre dinti. Are un gust sublim de lapte de capra si lapte de oaie care este inconfundabil. Superba branza, este halloumi?   

Corect! Tocmai ai gustat regele branzeturilor pentru gatit.  Branza aceasta are un punct de topire ridicat, care ii permite sa reziste la c?ldur? în tigaie, pe gratar sau sub flac?r? direct?. Ea devine delicios de elastica. Aceasta este branza perfecta in bucatarie pentru ca dureaza si dureaza si dureaza…de ce nu au numit-o branza Duracell?

Testul nr. 2

Rezultatul: Crema de branza cu textura fina si gust racoritor de verdeturi proaspete. Ah, simt cum mi se topeste in gura. Stai! Asta este branza mea, spuse Toni

.

Corect, era o lingurita de branza pufoasa cu verdeata de la Delaco. O poti folosi foarte bine si la sosurile pentru paste sau fripturi, dar adevarata delicatesa o poti simti doar cand pui branza in valoare pe o bucata de paine calda si aburinda.

Testul nr. 3

Simt un gust simplu de branza de vaci. Este usor sarata si poti simti marar in ea dar, are un dichis aparte. Ce branza este?

Iti spun un secret Toni, este branza mamei, branza de la martieni.

Si totusi Toni, tu care consideri ca este cea mai buna branza?

Toni spuse:

Branza cea mai buna este cea pe care o ai! Cea cu care te-ai invatat sau cea care ai produs-o tu din laptele tau luat de la vaca sau capra ta. In final, branza cea mai buna…ehe… este cea pentru care merita sa te deplasezi in jurul lumii. Ai ghicit?

Branza cea mai buna este branza proaspata de vaci pentru ca inevitabil cand am fost copii, fiecare dintre noi am mancat branza proaspata de vaci. Este buna, este naturala si pe langa toate acestea…este la indemana oricui. Cat despre cea mai buna branza care o vei putea cumpara de la Delaco… poate o fi branza de la martieni?

Acest articol a fost redactat pentru Superblog 2015!


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “Cea mai buna branza din lume!