Jurnal de bord!


Atentie! Persoanele lipsite de imaginatie sunt rugate sa isi inchida calculatorul. Urmatorul jurnal de bord iti va provoca ochiul mintii.

 

25 Iunie, Bucuresti

 

In sfarsit mult asteptatul ordin de plecare sosise. Un circuit cu autocarul!

Itinerariul c?l?toriei îl ?tiam de mult; câte zile nu pierdusem impreuna cu iubita mea, inainte de culcare,  cu hartile dinainte urmarind cu degetul. De doua saptamani tot faceam bagajele si exact cand consideram ca am terminat, mai gaseam ceva care ar putea fi util.

Manevre de inghesuire ale obiectelor in geamantan. Ea deasupra, eu pe o parte dar, in final am reusit sa inchidem fermoarul.

Dupa multe eforturi si dupa ce dadeam sa iesim pe usa am descoperit! Nu am luat periutele de dinti. Norocul nostru ca jacheta mea are buzunare destul de largi incat sa nu mai deschidem namila din dreptul iesirii.

Am pornit agale catre statia RATB Orizont si aerul rece al diminetii ne-a revigorat. Intotdeauna este dificil sa te urnesti cand ai dormit doar doua ore dar, de fiecare data cand plecam undeva unde imi va face placere sa merg, ma simt usor ca o pana. Cred ca as putea si alerga cu Vrajitoarea mea pe umar.

Ora 5:55 -prezentarea la imbarcare

Am ajuns cu 20 de minute inainte de ora stabilita. Indubitabil imi sunt necesare cateva minute pentru a-mi face siesta. Daca nu reusesc sa beau o cafea inainte de un drum pot fi destul de morocanos. In „pauza” de cafea discutam despre obiectivele turistice din traseul care urmeaza sa il parcurgem. Traseu: Viena – Belgrad – Zagreb – Bratislava – Budapesta

Ora 6:30 pornim pe traseul Pitesti-Craiova–Turnu Severin

Avem noroc de un grup de persoane tinere si pline de umor. In spatele nostru avem un cuplu de proaspat casatoriti care abia asteapta sa treaca granitele Romaniei. Verific online daca este cineva treaz la acea ora matinala…stau calm…mai notez in #jurnaldecalatorie .

Ora 10:00 Traversarea Dunarii la Portile de Fier in Serbia

Sunt trezit din somn de un sforait mai puternic decat ursul din padure. Nu ii va da nimeni un ghiont?

Trezirea a picat la fix. Riscam sa pierd o adevarata frumusete!

dunarea-la-portile-de-fier

Ora 12:00 

S-a incalzit putin afara… Avem parte de o excursie prin Defileul Dunarii (lacul de acumulare, Cazanele Mari si Mici) pe ruta Tekija–Mosna–Dobra–Golubac–Pozarevac. Dunarea ramane frumoasa oriunde dar nicaieri nu o simt ca in Cernavoda. Copilaria este una dintre cele mai frumoase perioade.

Ora X, telefonul a murit

Bine ca acest jurnal este scris pe hartie, altfel…nu l-as fi putut continua.

Am ajuns in Belgrad si suntem foarte multumiti. Capitala Serbiei este in acelasi timp si punct de intersectie pentru Dunare si  raul Sava. Belgrad in traducere inseamna orasul Alb si pot spune ca pe buna dreptate. Cladirile din Belgrad sunt de un alb deschis aparent neafectat de mizerie, praf sau urmele timpului.

Finalul zilei

Pentru finalul acestui inceput de calatorie avem prilejul sa admiram cladirea Parlamentului din Belgrad.

Cladirea Parlamentului inspira maretie si in acelasi timp aspectul ingrijit al zonei adiacente spune multe despre locuitorii sarbi.

Nu va pot transmite tot ce doresc prin cuvinte dar, sper ca pozele sa va ajute sa intelegeti.

Catedrala Sfantul Sava din Belgrad

Catedrala este considerata a fi cea mai mare biserica ortodoxa din lume, Catedrala Patriarhala Sfantul Sava din Belgrad, domina capitala Serbiei, putand fi vazuta din orice colt al orasului.

Doamne cate am pierdut in anii studentiei pentru ca nu am profitat de vacanta cu work and travel.

De ieri am inceput sa recuperez.

Am ajuns…

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *