Invitatie la Hotel Residence


Locuiam in Cernavoda. Probabil tot ce stiti despre acest oras gri este ce ati invatat din manuale. In Cernavoda este singura Centrala Nucleara din Romania. Totusi, > acest oras ascunde mai multe surprize decat te poti astepta. In Cernavoda poti gasi o padure superba, oameni calzi si primitori si o agricultura infloritoare. Dealurile din jurul orasului sunt pline de vii si pomi fructiferi, > unii dintre ei plantati cu zeci si zeci de ani in urma

Provincial? Poate, dar uneori asa este mai bine. Sa fii lipsit de stresul si agitatia marilor orase poate fi foarte placut.

Am avut marele noroc si placuta surpriza sa primesc o invitatie la Hotel Residence in Bucuresti unde voi fi oaspete de onoare la C.I.B.E.R.- Conferinta Internationala a Bloggerilor Europeni din Romania. Sunt nerabdator sa reintalnesc bloggeri noi si pe ceilalti invitati speciali, bloggeri cu vechime pe care i-am cunoscut de-a lungul anilor petrecuti in blogosfera. Deja imi pot imagina statura impunatoare a lui Emil Calinescu care va fi vizibila de la distanta. Un metru si nouazeci si doi de centimetri ii voi observa cu siguranta si imi vor imbunatati dispozitia. Fiind un blogger cu experienta si voi scrie despre evenimentul care se va desfasura, mi-am facut documentarea cu privire la locatie, insa nu am constientizat din imagini cat de select si frumos aranjat este hotelul.

Nu ma consider un blogger perfect, un blogger renumit sau un scriitor genial, dar cred ca am momentele mele si pentru acele momente am fost chemat. La urma urmei, ma pot mandri ca sunt Superbloger cu multiple participari la activ si acesta nu este un lucru banal.

image description

Ajuns la Hotelul Arc de Triomphe am fost impresionat de intrarea majestica si de primirea calduroasa a portarului care ne-a deschis usa la masina incat iti puteai imagina cu usurinta hotelul ca este o gazda perfecta care isi primeste invitatii intr-un mod deosebit.

De indata ce am pasit in interior, am fost placut surprins de spatialitatea oferita de lobby si de imbinarea mobilei in stil retro cu impresii moderniste.

Receptia, pastrand stilul vechi din lemn masiv, ofera o impresie aparte si o eleganta evidenta.

Fiindca am ajuns devreme, de la ora 14:00, de cand se face check-in-ul, am profitat de ocazie pentru a testa bucataria restaurantului Oliviers aflat la etajul 1 al hotelului.

Impresia mea despre restaurant, fiind ajuns la ora pranzului, este una adecvata. Daca ajungeam doar pentru micul dejun nu puteam spune daca merita sau nu merita sa faceti o vizita la Oliviers dar, in aceasta situatie pot spune ca meniul din acest local este divers si exista suficiente „dish-uri” care pot fi degustate.

Daca preferi carnea de peste, cu siguranta vei dori sa te delectezi cu tartar de ton rosu sau vei dori sa asculti cu papilele gustative o simfonie de creveti gatiti la gratar cu orez asezonati cu un mozaic de legume si sos picant.

Daca totusi esti un barbat adevarat si fara carne adevarata nu poti trai, iti recomand un cotlet de berbecut cu sos raita sau un ficat de rata cu ceapa confiata servit cu paine toast.

Indiferent de personalitatea ta si de preferintele culinare, iti garantez ca nu vei putea sta departe de tortul de ciocolata cu sos anglaise. Eu nu am putut.

14344118_1483727408320926_146029622517539478_n1Ajuns in camera hotelului nu am putut trece cu vederea peste obiectele de mobilier din lemn masiv de cire? ?i stejar, ?es?turile engleze?ti ?i bumbacul egiptean.

Asa cum prea bine stiti, micile atentii fac diferenta intre o primire calduroasa si o simpla camera de hotel. Mica brosura plina de informatii necesare (inclusiv parola la internet), o sticla de vin sau o ciocolata pusa pentru oaspeti poate oferi un zambet necesar pentru a-ti schimba starea si a induce buna dispozitie care este transmisa de personalul hotelier.

Despre  C.I.B.E.R. nu voi da spoilere! Voi scrie in urmatorul articol…vei avea de asteptat.

Cat despre hotel? Am de spus doar vorbe bune. Singurul meu regret este ca, din cauza timpului redus pe care mi l-am petrecut in Bucuresti, nu am reusit sa ma opresc la sauna si jacuzzi. Doamne, si ce relaxant ar fi fost.11224633_1165780856782251_9195112867231023250_n1

Cu siguranta voi reveni. Pana atunci, va urez salutari blogosferice si va anunt ca acest articol a fost redactat pentru Superblog 2016.

residence-hotels-mic1

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *