Prima misiune a agentului CE6 1


Prima misiune a agentului CE6 a inceput intr-o zi de duminica, cum a fost si cea din care va povestesc. O zi frumoasa, plina de razele soarelui dar racoroasa cu un parfum de vara si aer curat. As putea sa va spun eu povestea sa, dar mai bine il voi lasa pe el.

Buna! Sunt 6, CE 6.

Am avut o viata frumoasa. Iubita mea era frumoasa, intelegatoare si foarte atasata de mine.

Familia imi era alaturi si abia imi terminasem studiile.

Am fost racolat de Enermed Impex si de atunci viata mi s-a schimbat.

Colegii imi spun „Certificat Energetic” pentru ca asta este misiunea mea principala.

Asa cred ei.

Misiunea mea cea adevarata este sa ajut oamenii. Peste tot in jurul meu se afla tineri care isi doresc o prima casa.

Nu au habar in ce se baga. Case noi, construite in ultimii 15 ani pot fi la fel de ineficiente energetic ca apartamentele din blocurile vechi. Enermed a vazut ceva in mine. Dorinta de ma imbunatati pe mine, persoanele care ma inconjoasa si obiectele pe care le intalnesc era mai mare decat dorinta pentru noutati.

Nimeni nu vedea o locuinta asa cum o vad eu.

Fiecare misiune este speciala dar, prima mea misiune a fost cea mai importanta.

Intr-o zi de duminica am fost abordat de prietenul meu Vladimir. Ma contactase grabit pentru ca dorea sa cumpere un apartament de 3 camere in doar doua zile si trebuia sa stie ce cumpara. Imi amintesc ziua de parca ar fi fost ieri.

Am avut putin noroc. Ii comunicase proprietarului ca este necesar pentru vanzarea apartamentului sa isi realizeze Certificatul de performanta energetica si, in momentul cand a parasit imobilul a strecurat o carte de vizita de-a mea in cutia lor postala.

Misiunea: certificarea energetică, auditul energetic și termoviziunea în construcții.

Aproape de miezul noptii am primit un apel. Era o voce de barbat, usor ragusit si cu un ritm grabit. Pentru o persoana care suna aproape in miez de noapte nu era de asteptat altceva.

Am acceptat cazul. Dorea o masuratoare cat se poate de rapida. (Si cat se poate de subiectiva. Din ce alt motiv ar fi sunat abia in miez de noapte).

Iau adresa, numarul de telefon si promit ca revin cu un telefon dimineata urmatoare.

Misiunea a inceput.

Pregatesc un termos plin de cafea, imi iau aparatura necesara si ochelarii nocturni si pornesc la drum.

In aerul rece al noptii simti fiecare briza de aer cum iti trece prin par. Strazile sunt pustii. Nici o tipenie de om. Ce noapte ciudata. Ai spune ca este noaptea de dupa revelion si toata lumea se odihneste.

Apartamentul este intr-un cartier rezidential si trebuie sa ii sar gardul. Nici o problema. Cand eram mic am fost sportiv de performanta. Participam saptamanal la alergari pe distante mari si sarituri cu prajina peste bara. Un gard de cartier rezidential?

Floare la ureche.

Un picior pe ghena de langa „zidul” de sarma si am ajuns pe cealalta parte. Cum am aterizat, cu nasul fix intr-un dulau. Bulldog pesemne. Niciodata nu mi-au placut cainii. Poate intr-o viata anterioara am fost pisica.

Cu o miscare rapida arunc un carnat de bere fix in gura sa. Il flencane pofticios. Am scapat momentan de glasul sau. Ceilalti carnati ii las langa sarma pentru ca micul meu prieten sa nu imi stea in cale. Scot aparatele si incepe analiza.

Un agent bun nu vine niciodata nepregatit. Cu cateva minute in urma primisem planul cladirii si contractul de vanzare-cumparare al apartamentului scanat pe telefon. Perfect. Acum stiu si ce trebuie sa urmaresc si unde trebuie sa verific.

Toate apartamentele scapa caldura. Unele mai putine, altele mai mult. Unde o scapa acestaaa. Si, atunci observ. Blocul contruit in forma de U avea apartamentul partial pe interior. Geamul de la debara avea o deschidere mare si pierdea caldura mai ceva ca o mingie de foc asezata pe un cub de gheata.

Termoviziunea clădirii se face atat pe timp de zi cat si pe timp de noapte. Mie imi place mai mult seara. Nu te incurca nimeni. Nu vine nimeni sa te intrebe ce faci cu aparatura in fata blocului.

Apartamentul poate fi imbunatatit. Il voi anunta pe Vladimir de indata ce se trezeste. Trebuie doar schimbe geamul de la debara si in casa sa va fi placut, cald sau, doar cand va fi necesar- racoros.

Misiune indeplinita

Acest articol a fost scris pentru Sprind Superblog 2017.

 

 


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “Prima misiune a agentului CE6