Escape Room 17 , The Cage – Bucuresti


M-am intors!

Vreau sa incep sa motivez absenta mea prin faptul ca ma aflu in plin proces de a cumpara prima casa. Voi veni si cu amanunte despre cum se face asta…

Urmarind lista de evadari, cred ca a sosit timpul sa va mai recomand o camera si pentru weekendurile pe care le petreceti in capitala.

Recomandarea pentru aceste zile schimbatoare este sa te retragi cel putin pentru o ora intr-o camera care te va purta intr-un univers unicat.

Sau, nu chiar un univers, cat o perioada temporala prin care nu am avut ocazia sa traim.

elizabeth bathory the cage escape room bucuresti

The Cage ne pune la dispozitie doua camere:

Hannibal’s Playground si The Secret of Blood

Impreuna cu echipa mea am ales a doua camera si nu puteam fi mai multumit decat daca as fi avut doua ore la dispozitie pentru a le parcurge pe amandoua.

The Secret of Blood

“Do I look like someone who cares about what GOD thinks?”

 Povestea camerei:

Intr-o perioada in care tortura si violenta erau practici adanc inradacinate in constiinta oamenilor, iar creaturile demonice si superstitiile erau parte a vietii de zi cu zi, procesul unei femei de rang nobil avea sa oripileze intreaga Europa si sa dea nastere celor mai negre inchipuiri ale mintii umane.

Ne aflam in Ungaria, anul 1615, in timpul dinastiei regelui Matia al doilea, fiul cel mic a lui Iancu de Hunedoara.

Imediat ce se va deschide usa veti pasi in palatul Cachtice, acolo unde frumoasa contesa Elizabeth Bathory si-a trait viata plina de intrigi.

Obsedata de propria imagine, contesa simtea cum imbatranirea sa era inevitabila devenind din ce in ce mai invidioasa pe frumusetea tinerelor care serveau la curte si se aflau astfel in preajma sa in fiecare clipa.

Ea a fost suspecta de cruzimi inimaginabile, de ritualuri satanice si vrajitorie, fiind acuzata de uciderea a peste 600 de femei virgine. Cruzimea, fascinatia pentru sange, frumusetea de portelan si obsesia pentru tinerete vesnica fac din Bathory o legenda.

Tu si coechipierii tai, faceti parte din oamenii de baza ai regelui si sunteti trimisi urgent  sa strangeti marturii si sa aflati adevarul care sta in spatele usilor Castelului Cachtice.

Dar cat de mult adevar se afla in spatele acestei povesti? Aveti la dispozitie 60 de minute, timp in care veti gasi indicii, veti rezolva puzzle-uri si ghicitori. Toate puse cap la cap va vor ajuta sa descifrati misterul din cetatea atrocitatilor.

elizabeth bathory escape roomDIFICULTATEA CAMEREI: 9/10 – recomandata pentru toate varstele.

Timp de iesire:60 de minutele

Timpul nostru de evadare: 56 de minute (datorita unor mici defectiuni tehnice… se mai intampla)

Opinii despre camera:

In general caut camere care sa imi ridice adrenalina sau sa ma impresioneze prin jocurile interioare si atmosfera in care te integreaza. Aceasta camera nu mi-a ridicat pulsul decat in cateva momente…( cele cu defectiunile tehnice) cand simteam ca timpul ne scapa printre degete si in fiecare moment trebuia sa fim mai departe decat eram.

Decorurile sunt frumos inspirate dupa castelul medieval al Contesei de Bathory (nobila in Ungaria anilor 1600).

Din momentul in care am pasit in camera mi-am dorit sa port altfel de haine. Parca mi-as fi dorit sa primesc la intrare o haina veche pentru a ma simti in acea perioada si mai mult… daca se poate.

Camera este plina de surprize si de metode ingenioase de a te face sa lucrezi in echipa.

Daca chiar vreti sa evadati, lucrati in echipa.

Ps: poate fi util sa aveti un membru in echipa mai inalt.

Pentru necunoscatori:

Contesa de Bathory era cunoscuta pentru cruzimea sa. Legenda spune ca ar fi torturat si omorat mai mult de 650 de tinere.

Bathory le-ar fi torturat cu fier incins, cu tije metalice sub unghii sau cu instrumente metalice cu care le-ar fi lovit.

Se spune ca avea placerea sa isi ude slujnicele si sa le scoata apoi afara in gerul napraznic al iernii.

Esti curios sa vezi ce ai putea gasi in aceasta camera?

Pentru a face o rezervare poti suna la numarul de telefon: 0756 121 293

Pentru mai multe informatii despre The Cage, ii poti gasi aici sau aici pe facebook.

Au mai scris despre aceasta camera si membrii echipei mele: Daniela Bojinca, Emil Calinescu si Vraja Andreea.

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *