Prima casa?


In caz ca nu sunteti la curent cu ultimele vesti care tin de piata imobiliara, s-au dar din nou drumul la fondurile pentru programul „Prima Casa”.

In conditiile in care sezonul nuntilor este in prag de a se incheia si eu din nou am ratat acest val de ocazii, ma consolez cu imaginatia mea.

Imi imaginez cum voi propune vrajitoarei mele sa isi imparta restul anilor in prezenta mea si cum, la fel ca parintii ei, mi-as dori sa imi construiesc propria mea casa.

Stiu ca nu ar trebui sa visez cu ochii deschisi si ar trebui sa ma gandesc la ce ar putea fi realizat tinand cont de buget dar, nu pot sa nu imi doresc o casa cu subsol, parter si mansarda cu balcon.

Pentru ca intotdeauna ma gandesc la viitor stiu deja ca noua casa trebuie sa aibe:

-doua bai sau cel putin o baie cu cada si un wc de servici;

-sufragerie spatioasa pentru petreceri in familie si nu numai;

-dormitor pentru mine si pentru Andreea (cu dressing inclus in care vrajitoarea sa isi tina toate maturile);

-dormitor pentru copii cu perete fals glisabil (pentru situatia in care copii sunt ambii baieti sau ambele fete se poate renunta la perete)

-doua dormitoare pentru oaspeti (din care unul poate fi folosit pentru unul dintre copii cand vor mai creste si unul poate fi folosit si pe post de office/camera pentru calculatoare);

-dormitorul/camera pentru calculatoare va fi situat la etaj si va avea geamuri largi pentru a oferi o luminozitate crescuta in camera si in acelasi timp pentru a oferi o priveliste superba. Imi doresc cand pasesc pe balconul-terasa sa ma pot bucura de o priveliste spatioasa care sa fie relaxanta si placuta privirii.

-Subsolul va fi realizat cu dublu scop si va putea fi folosit atat pe post de parcare cat si pe post de camera secundara de relaxare (usile de iesire vor glisa pentru a fi folosite pe post de mese de ping-pong) sau pentru petreceri in aer liber.

Eu stiu ce vreau ca idee dar, cand va veni vremea, voi avea nevoie de consultanta unui birou de proiectare pentru ca nu sunt inginer constructor si nici inginer proiectant.

Chiar daca pot enumera dorintele mele in cel mai exact mod, sunt sigur ca va fi necesar un inginer proiectant pentru a face planul complet al casei.

Tamplar, sper ca voi avea in familie. Designeri de interior? Eu si cu Andreea suntem suficienti dar, sunt sigur ca si ajutorul bunicii Irina va fi mult apreciat.

Sunt inca multe aspecte la care nu m-am gandir. Inca nu m-am decis daca casa ar trebui sa fie realizata integral din busteni sau, daca va fi doar partial. Inca nu sunt sigur ca doresc parchet in fiecare camera si inca nu am reusit sa ma decid ce culori de gresie ar trebui sa folosesc in bucatarie si in baie.

Dar stiu ca in baie trebuie sa am o cada spatioasa in forma de „L”. Stiu ca la iesire trebuie sa fie o oglinda cat sa fie vizibile simultan 3 persoane si stiu ca, indiferent de cat de rau sau cat de bine ne va fi va fi neaparat necesar ca la cuierul de la intrare sa fie „o limba”, un incaltator mare si robust care sa reziste ani la rand pana cand toate perechile de incaltaminte pe care le detinem au cedat.

Am studiat mai multe proiecte de casa dar, cred ca nici unul nu este dupa bunul meu plac asa ca voi avea nevoie de o varianta personalizata.

Acest articol a fost redactat pentru Superblog 2016.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *