Este bine in noua casa?


S-ar putea sa fie bine in noua casa. Inca nu stiu.

Doar timpul ma desparte de alegerea importanta a unei case personale.

Un blog este ca o casa plina de ganduri, cuvinte atent asezate in propozitii si adunate in fraze.

Nu voi uita niciodata emotiile care m-au petrecut in zilele ce au urmat de la mutarea blogului de pe domeniul gratuit, in propria sa „casa”. Nu stiam cum va arata. Nu aveam habar cum imi voi organiza articolele si nici ce categorii imi sunt utile. Dar, exact la fel ca la o casa, tu vii cu imaginatia ta, dorintele tale si presupunerile despre viitorul „casei” si adevaratii specialisti iti spun ce ai de facut pentru a pune pe picioare cea mai apropiata alternativa realista pe care o pot concepe.

Doamne, daca as putea ce casa mi-as face.

As imbina tehnologiile noi cu aspectul constructiilor traditionale pe care le gasesti la tara si m-as bucura de tot confortul secolului in care traim pastrand aerul clasic. Primele schite vor fi simple. Schitele vor defini dimensiunile camerelor si estimativ mobilierul interior. Deci, sa incepem schitele:

Numarul de camere:

Am nevoie de un dormitor mare pentru mine si Andreea, doua dormitoare pentru copii cu suprafete suficient de mari incat sa poata fi modificat pentru doi copii/camera, cel putin un dormitor pentru oaspeti (nu stii niciodata cine iti vine in vizita) si o sufragerie foarte spatioasa.

Ma simt de parca as face o lista de cumparaturi dar, asta este intr-un fel realitatea.

Pe langa camerele mentionate mai este necesara o terasa pe care sa se poata lua masa sau sa se poata sta la o cafea si un garaj.

Pentru executant nu exista proiecte de case mari sau mici. Exista doar tinta sa-perfectarea lucrarii pentru a se incadra in cadrul legal existent si in acelasi timp in dorintele clientului. De multe ori acest vis este cu adevarat dificil de indeplinit. Totusi, ce am enumerat eu mai sus poate fi imaginat intr-o mie de modele.

Intrebarea care va urma este cum va arata casa? Aici intra in joc un aspect foarte important: locatia. Iti poti imagina cea mai frumoasa casa, dar daca nu se potriveste pe terenul pe care vrei sa o construiesti, rezultatul va fi nu doar inestetic ci chiar deranjant.

Asa se construieste primul model al casei in armonie cu peisajul. Trebuie sa privesti multe modele de casa pana sa alegi cel care se preteaza cel mai bine cu pozitia in care va fi plasata. Eu, la fel ca si altii sufar de un mare deficit de timp asa ca, in momentul in care voi ajunge la acest pas, ii voi da mana libera profesionalistului sa imi ofere trei alternative pe care el le considera mai viabile. De acolo voi incerca sa mai capat inca putin timp. Cum?

Daca se ocupa firma pe care o contractezi, in locul tau, de toate documentele necesare construirii ai economisit cateva zile bune in care tu te poti concentra pe ce este mai important: aspect, utilitate si eficienta.

Ca si in blogging, toate incep de la o idee. Adaugi putina inspiratie, un deadline pentru a te muta si ora 0:00 iti va ridica parul de pe brate.

Nu este niciodata usor sa iti imaginezi viitorul. Daca ai putea ai face totul cu mana ta. Eu cu siguranta asa as face. Sa cunosti mandria de a spune. Este facut de mine. Eu am batut acele cuie. Eu am montat acea masa. Eu am umplut acel perete cu arme, ceasuri sau orice altceva iti doresti pe pereti.

Aceasta este intr-adevar marea placere. Mandria de a avea ceva al tau pe care tu ti l-ai imaginat si la care ai participat activ in crearea sa.

Niciodata nu te vei simti mai bine decat cand vei locui in casa ta pe care o amenajezi asa cum iti doresti, asa cum este personalitatea ta si gustul tau.

Casa ta va fi pentru totdeauna o oglinda a sufletului tau si te vei mandri cu ea de fiecare data pentru ca, pentru tine, acea casa este cea mai frumoasa din oras. Nimeni nu are si nu va avea o casa ca a ta.

Vestea buna este ca nu trebuie sa muncesti singur pentru ca visul tau sa devina realitate. Vino la AIA Proiect, alege un proiect de casa si ei se vor ocupa de certificatele de urbanism.

Acest articol a fost redactat pentru Spring Superblog 2017.

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *