Am ieșit afară și plec la mare! 1


Hahaaaaa! Ai citit bine, suntem în plină pandemie și eu am ieșit afară până la farmacie. Am avut și declarație la mine. În interes de serviciu, adică îmi fac mie un serviciu, plec la mare!

Ah, deja se apropie Paștele, temperaturile se vor apropia de vârsta mea și, la fel ca în fiecare an, visez la nisipul înfierbântat de energia soarelui care ne ademenește pe malul Mării Negre.

Poate tu ai posibilitatea și timpul să fugi la mare săptămânal, eu în schimb fug o dată pe an din București, dar atunci fug bine. O săptămână întreagă nu doresc să aud de muncă, de treburi în casă sau de gătit.

Eu nu sunt genul de persoană care să stea toată ziua pe plajă. Sincer, uneori mă pot plictisi. Nu spun că nu am momentele mele în care uit că sunt acolo la cât timp petrec pe șeslong, dar spre ora prânzului mă retrag la un local cât mai aproape de malul mării. După „pauza” de masă, în funcție de dispoziție, ori mă întorc la șeslong ori mă retrag la hotel pentru un pui de somn sau pur și simplu ca să stau întins în pat o oră sau două și după aceea să pornesc în plimbare prin oraș.

Am cumpărat biletele de tren și plec sâmbătă la Constanța. Până citești aceste rânduri probabil sunt deja acolo. Am evadat din colivia proverbială, vorba aia, dacă tot stau închis măcar să fiu într-un hotel de patru stele cu full room service. Pentru că totuși nu sunt genul de persoană care să arunce cu banii când plec în vacanță, aleg varianta de mijloc, confortul necesar raportat la cel mai bun preț.

De ce am să plec la Constanța? Acela este orașul meu ideal pe litoralul românesc. În majoritatea stațiunilor de la mare nu ai multe alternative de a-ți petrece timpul. Constanța, fiind un oraș locuit în permanență are și beneficiile de oraș îmbinate cu obiective turistice.

Pentru că majoritatea plăților bancare pentru rezervări le fac de pe telefon, am întrat pe site-ul agenției de turism www.litoralulromanesc.ro pentru a căuta cazare Constanța. Eu sunt genul de persoană spontană, dar locul de muncă mă responsabilizează să îmi programez din timp vacanțele deci, dacă reușeșc să mă decid până de Paște pentru iunie-iulie, este suficient de bine.

Banii vin și banii se duc, dar alegerea unui hotel cu piscină într-o perioadă în care știi că vremea este capricioasă este neprețuită. Prefer să aleg în general un hotel care să aibă și piscină. Dacă sunt meduze multe în apă prefer să stau cu o bere la piscină și să nu fiu trist că am pierdut o zi de plajă.

Cu toate că îmi place în general să am majoritatea detaliilor bine stabilite, atunci când plec la mare intervine excepția. Aleg un hotel decent, nici prea-prea, nici foarte-foarte, trei sau patru stele este suficient pentru a avea minimul de facilități necesar: aer condiționat, televizor în cameră, un mini-frigider, internet și pat dublu. Evit de obicei o cazare cu mic dejun din dorința de a fi pe plajă devreme și a nu fi legat de locația hotelului. Mie îmi place să mă plimb. Iubesc să o iau la pas pe malul mării până când uit pe unde mă aflu.

Pentru ca vacanța să fie relaxantă, trebuie să mi-o petrec alături de logodnica mea și, dacă doresc să ne însoțească, alături de prieteni. Dacă nu plec împreună cu câțiva prieteni din București nu mă supăr, am norocul că am prieteni și la Constanța. În caz că nu știai, am locuit acolo doi ani pe care cu siguranță nu îi voi uita cât voi trăi.

Iubesc să merg la mare în Constanța pentru că, așa cum menționam anterior, este la jumatatea limitei între oraș și stațiune. În Constanța, dacă nu vrei să mai stai pe plajă, poți să mergi să te plimbi prin parc sau să te duci la cinematograf pentru a vedea un film nou. Dacă, la fel ca mine, preferi în unele zile să faci doar o tură de plajă, poți în partea a doua a zilei să te îndrepți către Centrul Vechi. Poți face o plimbare prin zona Cazinoului sau poți vizita ruinele civizilațiilor de mult trecute. Printre obiectivele turistice îți recomand cu mare căldură cele pe care le urmăresc și eu cu fiecare ocazie: Edificiul Roman cu mozaic, Marea Moschee, Acvariul, Farul Genovez și Catedrala Sfinților Apostoli Petru și Pavel atașată unor locuințe arheologice, ruine ale fostei cetăți Tomis.

Parcă și acum aud sunetul valurilor și al brizei care lovește malul litoralului. Stai! Chiar aud sunetul, e țiuitul din urechea mea în urma palmei primite de la Andreea. Ce litoral? STAI ÎN CASĂ! E PANDEMIE! Lasă visele pentru mai încolo.

Dacă îți planifici din timp concediul poți să îl sincronizezi cu evenimente speciale precum Ziua Marinei (paradă militară și focuri de artificii), Festivalul Dacic, Festivalul Neversea, Sărbătorile Pascale sau chiar ziua de 1 Mai muncitoresc pe plaja. Eu după o săptămână de relaxare precum ți-am povestit mă simt încărcat de energie și mult mai relaxat. Tu unde ai prefera să mergi la mare? Ce îți face plăcere să faci pe litoral? Unde ai apreciat serviciile de cazare litoral?

 

Acest text a fost redactat pentru Spring SuperBlog 2020 cu speranța să ajung la mare.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “Am ieșit afară și plec la mare!